?>

Botrány a Jobbik májusi tisztújítása körül: hangfelvétel bizonyíthatja a csalást

Előre megtervezett lehetett az egész.

 

A Jobbik a csúfos választási vereség után májusban tartott kongresszust, ahol meg kellett választani a párt új elnökét, ugyanis Vona Gábor lemondott a pozícióról április 8-án. Egy nyilvánosságra hozott hangfelvétel szerint korántsem volt fair a tisztújító szavazás a párton belül, az egész egy színjáték lehetett. 

A Hír TV hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy a tisztújító kongresszuson az elnöknek megválasztott, egykori szkinhed Sneider Tamás mellett a befutó alelnökök sorrendjét is előre lehetett tudni. A megjelent hangfelvételen az antiszemita botrányba keveredett Szávay István hallható, amint azt mondja: Volner, Z. Kárpát, Apáti, Hegedűs, Stummer, Bana, ez lesz a sorrend.” A felvétel szerint Szávay már órákkal a szavazás előtt kijelentette, hogy a kongresszuson elindult jelöltek közül ők lesznek a befutók. 

Szávay István

Szávay a párttársainak elmondta, "tűpontosan" belőtte, hogy mi lesz és nagyon sokat dolgozott "ezért az eredményért". Mikor a jelen lévő társai megkérdezték, mit takar az, hogy tűpontosan belőni, a pozíciójáról lemondó politikus azt mondta, hogy nagyon sokat telefonált az eredményért és sok mindent elintézett. 

Fix, hogy ez lesz az eredmény, hidd már el”

– mondta Szávay, aki a Magyar Idők információi szerint még azt is előre megmondta, hogy százalékos arányban mekkora támogatást fognak kapni a jelöltek, és a számok többé-kevésbé beigazolódtak.

A párt tavaszi elnökválasztása rendkívül szoros eredménnyel végződött, a Vona Gáborhoz hű Sneider Tamás-Gyöngyösi Márton páros 54:46 százalék arányban győzött Toroczkai Lászlóval és Dúró Dórával szemben.

Ez a hangfelvétel újabb bizonyítéka annak, hogy a tisztújítás nem tiszta versenyben zajlott. Korábban több olyan eset is volt, ami azt mutatta, nem volt tisztességes a választás"

– mondta a lapnak Dúró Dóra. 

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint az, hogy Szávay gyakorlatilag sebészeti pontossággal felsorolta a nyertes alelnökök nevét, azt bizonyítja, hogy a tisztújítás nem volt demokratikus, a Jobbik jelenlegi vezetése pedig illegitim.

A Jobbik frakcióját és elnökségét egyetlen dolog köti össze, 2,7 milliárd forint támogatás. Ott már nincsenek elvek, nincs becsület"

– fogalmazott Toroczkai.

 


Forrás: https://888.hu/article-botrany-a-jobbik-majusi-tisztujitasa-korul-hangfelvetel-bizonyithatja-a-csalast

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn