?>

Ismét a belső határellenőrzések ellen sivalkodott a migrációért felelős biztos

 
Dimitrisz Avramopulosz szerint véget kell vetni a schengeni övezeten belül a migrációs válság miatt bevezetett határellenőrzéseknek.

Dimitrisz Avramopulosz, a migrációs politikáért felelős biztos szerint négy évvel a válság kezdete után a közösség "minden korábbinál felkészültebb" arra, hogy megvédje külső határait és kezelje a migrációs kihívásokat az unión belül, illetve kívül.

A 22 tagállamból álló schengeni övezeten belül alaphelyzetben az emberek ellenőrzés nélkül utazhatnak egyik országból a másikba, a migrációs válság miatt azonban több ország visszaállította az ellenőrzést határszakaszain.

Avramopulosz arra is felkérte az EU tagjait, hogy – a hét javaslatból – fogadják el azt az öt reformot, amelyről egyetértésre tudnak jutni a jövő májusi európai parlamenti választások előtt.

Itt az ideje, hogy megerősítsük egy hosszú távú és átfogó migrációs, határvédelmi és menekültügyi rendszernek az építő elemeit. A folyamatosan változó geopolitikai helyzet azt mutatja, hogy nem késlekedhetünk tovább a válasszal."

– mondta a biztos Brüsszelben.

Az öt, elfogadásra váró reformjavaslat a migránsok képzettségének elismerését, a bevándorlók fogadására vonatkozó irányelveket, az európai menekültügyi ügynökség létrehozását, az ujjlenyomatok tárolását, valamint az áttelepítés szabályozását érinti.

Frans Timmermans, a bizottság alelnöke úgy vélte: az EU-nak egy fenntartható, a jövő kihívásaira jól reagáló migrációs és menekültügyi rendszerre kellene váltania a jelenleg alkalmazott „reaktív ad hoc válaszokról”.

 


Forrás: https://888.hu/article-ismet-a-belso-hatarellenorzesek-ellen-sivalkodott-a-migracioert-felelos-biztos

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn