?>

Kovács Zoltán helyretette Soros lapját, a The New York Times-t

A The New York Times szerkesztőbizottságát rendkívül "izgatja" és "aggasztja" Orbán Viktor magyar miniszterelnök "jobboldali, nativista, nacionalista politikája" - írta ironikus hangvételben a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, reagálva a közelmúltban megjelent, Magyarországgal és Orbán Viktor miniszterelnökkel foglalkozó cikkre Soros György lapjában.

 

Az államtitkár szerint a "Manhattan-i klikkhez" a héten csatlakozott a The Guardian című baloldali brit újság egyik cikkírója is, aki "véletlenül" a Central European University (CEU) egy volt professzora, és aki "gyászolja a szomorú napot, amikor a CEU-t kiszorították Magyarországról".

Csakhogy ez nem így történt. Az intézmény teljes mértékben akkreditált Közép-európai Egyetemként még mindig szabadon működik Magyarországon"

- tisztázta (ismét) a helyzetet az államtitkár.

Sorosista tüntetők.

Fotó: AFP

A CEU viszont, saját bevallása szerint, még mindig nem folytat semmilyen felsőfokú képzést az Egyesült Államokban"

- teszi hozzá.

Kovács Zoltán szerint a The New York Times szerkesztőbizottsága biztosan álmatlanul hánykolódik a magyarországi médiaegyensúly miatt. Egy olyan lap szerkesztőbizottságáról van ugyanis szó, amelyet tetten értek azon, hogy jelentős hirdetési kedvezményeket ad baloldali csoportoknak, például a MoveOn.org nevű lobbicsoportnak, miközben teljes árat számít fel a konzervatív csoportoknak.

Az államtitkár szerint a The New York Times szerkesztőbizottsága azt állítja, hogy "Magyarországon jelenleg több száz kormánypárti hírforrás van, szemben azzal a harminceggyel, amennyi 2015-ben volt".

Nem mondanak semmit viszont arról a meggyőző nézettségi aránnyal rendelkező magyar médiáról - beleértve a legnagyobb televíziós hírcsatornát és a legnagyobb online hírportált -, amely következetesen és fennhangon kritikus az Orbán-kormánnyal szemben"

- írja Kovács Zoltán.

Van-e egyáltalán olyan tagja a szerkesztőbizottságnak, aki beszél magyarul? - teszi fel a kérdést írásában az államtitkár.

Magyarország "jóakarói" is egyöntetű sivalkodásba kezdtek a Soros-egyetem elköltözése miatt. Judith Sargentini is könnyes búcsút vett a Soros-egyetemtől.

Nagyon szomorú nap ez Európa tanszabadságnak, különösen természetesen Magyarországon, de egész Európában"

– mondta a Magyarországot elítélő jelentés megálmodója.

Guy Verhofstadt liberális politikus is valamiért személyes ügynek tartja a Soros-egyetem ügyét. Szerinte ugyanis sötét nap ez Európában az oktatás szabadsága és a liberális demokrácia számra. A képviselő "szégyenletesnek" nevezte, hogy az Európai Néppárt (EPP) mindezt eltűri és végignézi.

A The New York Times-ba még nyáron vásárolta be magát Soros György. A milliárdos potom 3 millió dolláros részesedést vásárolt a legnagyobb liberális amerikai sajtóorgánumban.
 


Forrás: https://888.hu/article-kovacs-zoltan-helyretette-soros-lapjat-a-the-new-york-times-t

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn