A magyar érdekérvényesítés soha nem működött olyan jól, mint most az EU-ban

Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője szerda reggel az M1 Aktuális csatornán beszélt Ursula von der Leyen döntéséről, miszerint Trócsányi Lászlónak a bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős tárcát szánja az Európai Bizottság megválasztott elnöke.

Ahogy az Origo is beszámolt róla Ursula von der Leyen, aki kedden mutatta be a novemberben hivatalba lépő testület tervezett összetételét Brüsszelben.

Ennek értelmében Trócsányi Lászlónak a bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős tárcát szánja Von Leyen.

Erről beszélt, Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője: 

Soha nem működött olyan jól a magyar érdekérvényesítés az Európai Unióban, mint most. 

Az elemző szerint ezt támasztja alá, hogy Trócsányi László az egyik legfontosabb tárcát kaphatja az Európai Unióban, ugyanis szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztosnak jelölték az új bizottságban.

Trócsányi LászlóFotó: Polyák Attila - Origo

Én úgy látom, hogy Trócsányi László személyében alkalmasabb jelöltet ennek a posztnak a betöltésére nem is találhatott volna Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke - mondta. 

Trócsányi Lászlót egy olyan politikai család - a Fidesz-KDNP - delegálta az Európai Bizottságba, amely Magyarország uniós tagságának kezdete óta támogatja az EU bővítését. A brexit miatt a bővítési kérdések a következő öt évben ismét előtérbe kerülnek majd - vélte az elemző.Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20190911-trocsanyi-eu-bizottsag-nezopont.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn