Sürgősen módosítaná a KRESZ-t a kormánybiztos, ez az oka

Elektromos roller / Illusztráció: Northfoto

Elektromos roller / Illusztráció: Northfoto

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos halaszthatatlannak titulálta a KRESZ módosítását, amelyre elsősorban az elektromos rollerek és segway-ek miatt van szükség.

A politikus az InfoRádiónak adott interjújában elmondta, a gyalogosok joggal tartanak igényt arra, hogy ne száguldozzanak a járdán a ,,különböző, a mikromobilitást segítő eszközök". Sürgősen szabályozni kell, hogy ezek közül melyik mehet a járdán, melyik a kerékpárúton és melyik az úttesten.

A kormánybiztos bízik benne, hogy a jogszabályt már jövőre sikerül módosítani, továbbá indítványozná a füldugós zenehallgatás betiltását is a kerékpárutakon. Révész úgy véli, ez – a statisztikákat figyelembe véve – különösen balesetveszélyes.

A Magyar Biztosítók Szövetsége is figyelmeztette az e-rollereseket arra, hogy a szabályozatlanság miatt balesetnél számukra nincs biztosítás, ezért az ő további érdekük is lenne a mielőbbi jogszabály-változtatás.

Németországban júniusban engedélyezték az elektromos rollereket, amelyeket hivatalosan is motoros járműveknek tekintenek, tehát ittasan tilos velük közlekedni. Ezzel valószínűleg kevesen voltak tisztában, mivel a müncheni Oktoberfesten 254 ember jogosítványát vették el azért, mert részegen használta az elektromos rollerjét – írja a 24.hu.

 
 

 Forrás: https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/surgosen-modositana-a-kresz-t-a-kormanybiztos/kbn7674

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn