Továbbra is ádáz harc folyik a bajnoki címért

 

Nem túlzás azt állítani, hogy mindenki erre a bajnoki mérkőzésre várt, az OTP Bank Liga 29. fordulójában ugyanis a két bajnokaspiráns, a Videoton FC és a Ferencvárosi TC csapott össze a felcsúti Pancho Arénában.

Panem et circenses”

– szól az ókori kívánság, s talán mi, a szurkolók is azt hihettük, hogy egy színvonalas, szórakoztató derbi elé nézünk szombat este.

 
Fotó: Kozma Zsuzsi

Ehelyett két, igencsak felfokozott lelkiállapotú csapatot láthattunk a pályán, akik egymást egyáltalán nem kímélve küzdöttek a három pontért. Érthető, hiszen a szombati derbin kívül már csak 4 forduló maradt hátra a bajnokságból, az FTC előnye pedig csupán egy pont a Videoton előtt. Vagyis elvileg sok múlott a szombati meccsen: ha nyer az Fradi, azzal 4 pontos előnyre tettek volna szert; a Videotonnak pedig a tabellaelsőség visszaszerzése lett volna a cél egy esetleges győzelemmel. Ugyanakkor ott volt a levegőben, hogy leikszelnek egymással a felek, s az elkövetkezendő fordulókban arra várnak majd, hogy a másik hibázzon. Nos, sem az első, sem a második, s véleményem szerint a harmadik forgatókönyv sem jött be,

a csapatok ugyanis parázs hangulatú, indulatokkal teli mérkőzést produkáltak – játékvezetői tévedések sokaságával tarkítva.

 
Fotó: Kozma Zsuzsi

Már rögtön az első félidő elején jött a dráma, az FTC játékosát (Julian Koch) egy csúnya, a Videoton kapusával való (Kovácsik Ádám) ütközést követően a mentőknek kellett levinnie a pályáról, miután elvesztette az eszméletét.

 
Fotó: Kozma Zsuzsi

Pár perc szüntetet követően ismét „felpörgött” a játék, ahol inkább a Fradi akarata érvényesült volna, ha nem jöttek volna az előbb említett játéktördelések a Vidi részéről.

Rengeteg szabálytalanság (nem éppen baráti kokik), tömérdek reklamáció, felfokozott hangulat.

Az FTC ifjú titánja, Joseph Paintsil többször is begyújtotta a rakétát, de valamiért mindig szembetalálkozott egy-két szabályos, de a legtöbbször inkább szabálytalan belépővel. Paintsil mellett a gólkirályi címre törő, Koch helyére beálló Varga Rolandnak voltak helyzetei, a 29. percben például csak épphogy lemaradt a szélről begurított labdáról.

 
Fotó: Kozma Zsuzsi

A Videoton első helyzetére a 32. percig kellett várni, egy szöglet után veszélyeztetett a fehérvári együttes. Ezt követően ismét birkózásba ment át a mérkőzés, törlesztések itt is, ott is előfordultak. A játék csak az első félidő hajrájára „tért vissza”, Varga Roland háromszor veszélyeztette a Vidi kapuját.

 
Fotó: Kozma Zsuzsi

A második játékrész kezdete után az első félideinél jóval nyugodtabb játékot láthattunk a pályán. Talán ebben benne volt az is, hogy a Fradi álmosan jött ki az öltözőből, a vezetőedzőjük, Thomas Doll pedig emiatt még az első félidőben látottaknál is idegesebbnek tűnt a kispad előtt. Jöttek is a Vidi-helyzetek sorra, s a 60. percig a fehérváriak uralták a játékot, és közel voltak ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést. Az 55. percben például Sztefan Scsepovics emelt Dibusz Dénes kapuja fölé. Szűk tíz minutummal később Danko Lazovics esett el gyanús körülmények között a 16-os előtt, de a játékvezető nem fújt be szabadrúgást.

 
Fotó: Kozma Zsuzsi

Az első Fradi-helyzetig a 64. percig várni kellett, ekkor Paintsil tüzelt Kovácsik kapujára, a labda megpattant a Videoton rutinos védőjén, Juhász Rolandon, de gól ebből sem lett.

 
Fotó: Kozma Zsuzsi

A második játékrész második fele ismét kiegyenlített játékot hozott, s visszatért az első félidőben látott durva játékkép is. Csakhogy ezúttal az FTC játékosai kezdtek el sárga lapokat gyűjtögetni. amely a meccs legvégén bosszulta meg magát. Előbb a Fradi játékosa, Fernando Gorriarán gyűjtötte be a második sárga lapját, nem sokkal később pedig Lazovics szedte össze a másodikat,

így mind a két csapat 10 játékossal fejezte be a mérkőzést.

 
Fotó: Kozma Zsuzsi
A vége: Videoton FC - Ferencvárosi TC: 0–0

Hogy mennyire kemény parázshangulatú mérkőzést játszottak a felek, jól mutatja, hogy a házigazda Videoton játékosai öt sárgát szedtek össze (plusz Lazovics kiállítása), a Fradi pedig négy lapot gyűjtött össze csak a második játékrészben (plusz Gorriarán kiállítása).

 
Fotó: Kozma Zsuzsi

Amellett, hogy igazi csata folyt a pályán, érdemes a szurkolókat is megemlíteni, akik az egész meccs alatt igazán kitettek magukért, a hangulat java részét ők adták. Persze, volt egy-két rigmus, amiért jön majd a büntetés az MLSZ részéről, de szerintem ezek beleférnek – főleg egy ilyen parázsmeccsen.

Hogy mi jön ezután? Annyi biztos, hogy egy igazán izgalmas szezonhajrá elé nézünk.

A 29. forduló után maradt az FTC egypontos előnye a Videoton előtt, de elnézve a következő mérkőzéseket, egyiküknek sem lesz könnyű hozni a bajnoki cím elnyeréséhez szükséges 100 százalékos teljesítményt. A legutolsó (12.) Balmazújváros és a Puskás Akadémia (7.) között csupán hét pont különbség van, ami miatt hat alsóházi csapat küzd majd a következő mérkőzéseken a bennmaradásért. Nekik tényleg csak a három pont jelent menekvést a kieső zónából.

 
Fotó: Kozma Zsuzsi

A Ferencváros a következő fordulóban fogja fogadni hazai pályán a most 11. Vasast, a Videoton pedig a 8. helyen álló (de a kiesőzónához még így is közel álló) Haladást. A 31. körben az FTC a tavalyi bajnok Honvéd vendége lesz, a fehérváriak pedig a kiesés elől menekülő Vasashoz látogatnak. Az utolsó előtti fordulóban Az FTC hazai pályán fogadja a Diósgyőrt, a Videoton pedig a Honvéddal játszik. Az utolsó fordulóra talán a Fradinak lesz könnyebb, ők Balmazújvárosra utaznak, a Vidi pedig a Diósgyőr ellen lép pályára ebben a szezonban utoljára. Az ádáz harc tehát tovább folyik a bajnoki címért.

 
Fotó: Kozma Zsuzsi
 


Forrás: https://888.hu/article-tovabbra-is-adaz-harc-folyik-a-bajnoki-cimert

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn