Meglepően kevés góllal nyerte a Paris Saint-Germain a Francia Kupát

A harmadosztályú Les Herbiers úgy jutott be a Francia Kupa döntőjébe, hogy közben nem találkozott első osztályú csapattal. Ott viszont a lehető legnehezebb ellenfél, a Paris Saint-Germain várt rá, a maga 250-300-szoros költségvetésével. Nem csoda, hogy a kedd esti meccstől sokan történelmi méretű gólkülönbséget vártak, ennek fényében a végeredmény szinte győzelemmel ért fel a Herbiers számára.

A kiscsapatnak persze szerencséje is volt, nem is kevés, hogy mást nem mondjunk alig 18 percet követően már három kapufánál járt a Párizs. Végül egészen a 26. percig kellett várni a PSG első góljára, Lo Celso szerezte egy tizenhatoson kívüli lövéssel.

Meglepő módon azt követően sem szakadt ki a gólzsák, a szünetre szerény 1-0-s párizsi vezetéssel fordultak a csapatok. A második félidő elején, a 48. percben a Herbiers is eljutott végre az első lövéséig, kár hogy Flochon távoli próbálkozásánál csak az erő stimmelt, az irányzék nem, a labda egy pillanatig sem veszélyeztette a kaput.

 

Két percre rá, az 50. percben Mbappe szerzett gólt, de ezt aztán a videobíró érvénytelenítette. Így aztán csak a 74. percben dőlt el végleg a párharc, amikor Pichot kapus tizenegyest érően szabálytalankodott Cavanival szemben, a megítélt büntetőt pedig maga a sértett értékesítette.

Ezt követően már csak dani Alves elsőre súlyosnak tűnő, de végül valószínűleg komolyabb következmények nélkül megúszott sérülése okozott nagyobb izgalmakat. A PSG 2-0-s sikerével immár zsinórban 4. Francia Kupáját nyerte, míg a történetének első döntőjére 98 évet váró Les Herbiersnek valószínűleg hasonlóan sok időt kell várnia, hogy ismét eljusson idáig.

Francia Kupa, Döntő

  • Les Herbiers (III.)–Paris Saint-Germain 0–2 (0-1)

 

 Forrás: https://index.hu/sport/futball/2018/05/09/meglepoen_keves_gollal_nyerte_a_paris_saint-germain_a_francia_kupat/

Sportgéza

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn