Ronaldo búcsúzik Zidane-tól: "Büszke vagyok rá, hogy a játékosod lehettem"

Ronaldo búcsúzik Zidane-tól: "Büszke vagyok rá, hogy a játékosod lehettem"

Zinédine Zidane váratlanul bejelentette visszavonulását, a Real Madrid játékosai sorra búcsúznak tőle. Egyikük azt mondta, "minden edzést úgy élveztem, mint egy kölyök."

Sergio Ramos szerint vezetőedzője, a friss Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid labdarúgócsapatától távozó Zinédine Zidane a csúcson távozik a klubtól.

"Főnök, ahogy játékosként, most edzőként is a csúcson távozol" - írta közösségi oldalán a királyi gárda csapatkapitánya, aki friss igazolásként még játszott együtt Zidane-nal annak utolsó aktív idényében a Real Madridban. A spanyol védő megköszönte a két és fél éves közös munkát, a lelkesedést és a barátságot a francia szakembernek. (Zidane játékosként a 2006-os világbajnokság után vonult vissza, a vb-döntőn az egyik utolsó húzásaként belefejelt Materazzi mellkasába.)

"Távozol, de az örökséged velünk marad. Ez volt az egyik legsikeresebb időszaka a szeretett Real Madridunknak" - írta Ramos.

"Büszke vagyok rá, hogy a játékosod lehettem"

- mondta Cristiano Ronaldo. A portugál támadó Zidane-nal közös fotót is közzétett. - "Mindent nagyon köszönök, mester!"

"Köszönöm uram, öröm volt" - fogalmazott Toni Kroos, s szintén közös képpel köszönt el a német középpályás.

Marcelo azt írta, nagyon sokat tanult a trénertől:

"Minden edzést úgy élveztem, mint egy kölyök. Különleges vagy számomra. Történelmet írtál velünk a munkáddal, elkötelezettségeddel, szenvedélyeddel és legfőképp az alázatosságoddal".

Zidane, akinek szerződése 2020-ig szólt, csütörtökön - öt nappal csapata újabb Bajnokok Ligája-diadalát követően - sajtótájékoztatón jelentette be váratlan döntését. Zidane 2016 januárjában vette át a királyi gárda irányítását Rafael Beníteztől, majd első vezetőedzői megbízatása során egymás után háromszor vezette BL-győzelemre együttesét úgy, a BL 1993-as bevezetése óta még címvédésre sem volt példa.

A 45 éves francia tréner, aki 2001-től 2006-os visszavonulásáig a Real Madridban játszott, két és fél év alatt kilenc trófeát szerzett a csapattal: a három BL-cím mellett kétszer-kétszer az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot, egyszer-egyszer pedig a spanyol bajnokságot és Szuperkupát nyerte meg.

Zidane távozása a szurkolókat is sokkolta, a Real Madrid egy videóval búcsúzik tőle.Forrás: http://hvg.hu/sport/20180601_Ronaldo_bucsuzik_Zidanetol_Buszke_vagyok_ra_hogy_a_jatekosod_lehettem#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn