Megszólalt az Úszószövetség elnöke: ezért nem tér vissza Magyarországra Hosszú Katinka férje

http://www.blikk.hu/sport/egyeni/tusup-kulfoldre-utazott-nem-is-akarkivel-foto/hh80b3c

/Fotó: Pozsonyi Zita
 

Budapest - Kölcsönös ellenszenv miatt sem tudott beilleszkedni a magyar edzők közé Shane Tusup, aki valószínűleg soha többet nem tér vissza Magyarországra - ezt vallja az Úszószövetség ellene.

A Nemzeti Sportnak adott interjút Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke, aki többek között a Hosszú Katinka és Shane Tusup féle botrányról is beszélt.

Wladár szerint nem sok esély van arra, hogy Shane valaha is visszatérjen Magyarországra, amit csak erősítenek az elmúlt hetek történései.

- Valami nagy csodának kellene ahhoz történnie, hogy beilleszkedjen a magyar edzők közé, és azt is nehezen tudom elképzelni, hogy lesz még egy olyan versenyzője, mint Hosszú Katinka, akit fel tud vezetni a világ tetejére.

Az elnököt arról is kérdezték, hogy kizárólag Tusup a hibás abban, hogy nem találta meg a közös hangot a többi edzővel vagy mindkét oldalról hibáztak. Elmondása szerint azonban az ellenszenv kölcsönös volt a felek között.

- Ennek vannak szakmai, emberi és kommunikációs okai, de a két pólus annyira taszítja egymást, hogy sohasem fog találkozni, ebben biztos vagyok.

Eközben a Bors arról számolt be, hogy Hosszú továbbra sem nevezte meg az új edzőjét, ez pedig nem csak saját felkészültsége szempontjából okozhat gondokat.

Hargitay András, korábbi szövetségi kapitány szerint ugyanis problémás lehet, ha az Iron Lady a Tusup féle edzéstervet használja továbbra is, ugyanis ezt hivatalosan nem tehetné meg. A kidolgozott edzésterv Shane szellemi tulajdonát képezi, így az amerikai edző akár bíróságra is viheti a dolgot, ha úgy látja.Forrás: http://www.blikk.hu/sport/egyeni/uszoszovetseg-elnoke-ezert-nem-ter-vissza-magyarorszagra-shane-tusup/6wdb5jk

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn