Megnyugodhatnak a focirajongók, ma már lesz meccs!

 

Már csak nyolc mérkőzés van hátra a vébéből, ebből kettőt ma játszanak. Délután Uruguay és Franciaország legjobbjait láthatjuk a zöld gyepen, míg este a brazil és a belga válogatott csap össze.

Péntek délután és kora este két negyeddöntővel folytatódik az oroszországi labdarúgó-világbajnokság.

Magyar idő szerint délután 4 órakor az A csoport győztese, a csoportmeccseken  házigazdákat legyőző, majd a nyolcaddöntőben a Cristiano Ronaldóval felállt Európa-bajnok Portugáliát 2-1-gyel búcsúztató Uruguay méri össze tudását a C csoport győztesével, Franciaországgal. A gallok sem akárkin keresztül jutottak a legjobb nyolc közé: gólgazdag, fordulatos mérkőzésen a Lionel Messi nevével fémjelzett Argentína volt az ellenfelük, akiket 4-3 arányban győztek le.

A dél-amerikai csapatból Cavani bokája sérült meg a nyolcaddöntőben, így a csatárt biztosan nélkülöznie kell Óscar Tabárez szövetségi kapitánynak. A francia válogatottnál Matuidi a Peru elleni csoportmeccs után az argentinok elleni nyolcaddöntőben begyűjtötte második sárga lapját, azaz ő sem léphet pályára Deschamps csapatában.

Az Uruguay–Franciaország meccs győztesének ellenfele az este 8 órakor kezdődő Brazília–Belgium összecsapásból kerül ki. A brazilok magabiztosan nyerték az E csoportot, majd a nyolcaddöntőben sima 2-0-s győzelmet arattak Mexikó válogatottja felett. Belgium százszázalékos teljesítménnyel végzett a G csoport élén, a „csoportdöntőnek” is beillő utolsó összecsapáson Angliát verték. A nyolcaddöntőben pedig 0-2-ről, az utolsó percben vezetett mintaszerű kontraakció végén szerzett góllal győzték le a lelkesen küzdő japánokat.

A belga válogatottnál mindenki Roberto Martínez szövetségi kapitány rendelkezésére áll majd, de a dél-amerikaiaknál Titének gondot okozhat Douglas Costa combizomsérülése, valamint az, hogy Casemiro Svájc után Mexikó ellen is sárga lapot kapott, így egymeccses eltiltását tölti.Forrás: https://alfahir.hu/2018/07/06/foci_vb_negyeddonto_uruguay_franciaorszag_brazilia_belgium

Alfahír

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn