A nap, amikor a világbajnokság elköszönt Dél-Amerikától

A nap, amikor a világbajnokság elköszönt Dél-Amerikától

A nap kérdése - amellett, hogy felépül-e nyolcaddöntőben lesérült Edinson Cavani, és hogy Neymar képes lesz-e sikerre vezetni a brazilokat - az volt, versenyben marad-e dél-amerikai csapat a világbajnoki címért. Hát nem.

Cavani nem tudott pályára lépni Uruguay és Franciaország válogatottjának találkozóján, Luis Suárez pedig nem volt elég ahhoz, hogy az erősen védekező és remekül támadó fiatal franciák ellenében a maguk javára döntse el a meccset. Didier Deschamp csapata Raphael Varane fejesgóljával és Antoine Griezmann első - meglehetősen szerencsés, Muslera kapus számára viszont rendkívül szerencsétlen - akciótalálatával 2-0-ra győzött.

© AFP / Johannes Eisele

Este nyolctól a négy évvel ezelőtti elődöntős égést feledtetni akaró, ötszörös világbajnok brazilok és a belgák csaptak össze. A meccs eleje egyértelműen Neymaréké volt, mégis az ellenfél szerzett vezetést egy szöglet után, amikor a labda Fernandinho válláról Alisson kapujába perdült. A brazilokat megfogta a gól, a belgák pedig hamarosan meg is duplázták a vezetést Kevin de Bruyne parádés találatával. Válaszolni csak Renato Augusto tudott, így az európaiak megnyerték sorozatban az ötödik világbajnoki meccsüket is, és továbbléptek az elődöntőbe.

© AFP

Elbúcsúzott tehát a kétszeres és az ötszörös világbajnok, kisajátították maguknak az elődöntőt az európaiak. Ott van a legjobb négy között Franciaország és Belgium, ők egymás ellen játszanak majd jövő kedden. A másik ágról a svéd-angol és az orosz-horvát párharc győztese csatlakozik majd hozzájuk. Ilyen legutóbb 2006-ban történt, de korábban is előfordult már (1934, 1966, 1982).Forrás: http://hvg.hu/sport/20180706_francia_belga_tovabbjutas_uruguayi_brazil_kieses#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn