Hosszú Katinka már 22 aranyéremnél tart

Pekingben rendezik ezen a hétvégén a rövidpályás úszó-világkupa ötödik állomását. Ezúttal csak egy magyar versenyzőért, Hosszú Katinkáért szoríthatunk, aki az első napon rögtön nyert két aranyérmet. A harmadik számában pedig a hatodik helyen végzett.

 

A női 100 méter vegyesben végig vezetett, bár az utolsó hosszon Sarah Sjöström megközelítette, utolérni nem tudta, a magyar 57.05-ös idővel végzett az élen ez volt az idei világkupa sorozatban a 21. aranyérme.

A női 200 méter pillangóban a kínai Cseng Jüfej nagyon sokáig vezetett, aztán a táv felénél Hosszú robbantott és utolérte, majd le is hagyta a hazaiak úszóját. Szoros volt a befutó, de megint magyar aranyérem született, 2:02.88-as idővel.

A harmadik szám már nem sikerült, Hosszú csak a hatodik helyen végzett női 200 mellen, de ebben semmi meglepő nem volt, hiszen a szám specialistája, az orosz Julija Jefimova volt a táv favoritja. Hosszú 2:22.69-es időt úszott.

Hosszú ezzel 22 aranyéremmel, 3 ezüsttel és nyolc bronzzal áll, azaz 33 éremnél jár, messze ő gyűjtötte a legtöbbet. Sjöströmnek 15, Jefimovának 9 aranya van.

Az idei világkupa sorozatból már csak két állomás van hátra. Jövő héten Tokióban szerepel a mezőny, két hét múlva pedig Szingapúrban ér véget a sorozat.

 

 Forrás: https://index.hu/sport/uszas/2018/11/02/uszas_hosszu_katinka_vilagkipa/

Sportgéza

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn