Hatalmas elismerés: magyar sportoló lett az év legjobb nyíltvízi úszója

Illusztráció: Northfoto

Illusztráció: Northfoto
 

Rasovszky Kristóf lett az év legjobb férfi nyíltvízi úszója a Swimming World magazin szerint.

A hazai úszószövetség pénteken közölte a szép eredményt, amelyet az úszó a nyári Európa-bajnokságon nyújtott történelmi teljesítményével érdemelt ki. A nőknél a holland Sharon van Rouwendaal lett a legjobb.

A mindössze 21 esztendős magyar úszó egy évvel azután, hogy bemutatkozott az első komolyabb, felnőtt nyíltvízi világversenyén, a tavalyi világbajnokságon, fantasztikus fejlődésről tett tanúbizonyságot, és valósággal letarolta az év legrangosabb versenyét, az Európa-bajnokságot” – írta a magazin, amely interjút is készített vele.

Kristóf az Európa-bajnokságok történetében az első férfi versenyző lett, aki mindhárom egyéni számban érmes lett: győzött 5 és 25 kilométeren, s csak miliméterekkel lemaradva lett ezüstérmes 10 kilométeren. Céljaival kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy világbajnokságon és olimpián is szeretne érmet nyerni. A Swimming World magazin 1964 óta választja meg az év úszóját, 2004 óta pedig a nyíltvízi szakágban is megnevezi a legjobbakat. Idáig egy magyar, Risztov Éva érdemelte ki az elismerést a sportágnak ebben a vállfajában 2012-es londoni sikere után.

 


Forrás: http://www.blikk.hu/sport/egyeni/magyar-sportolo-lett-az-ev-legjobb-nyiltvizi-uszoja/ncr9l9j

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn