Öreg motoros lett a legjobb magyar kamionos

Volt olyan feladat, amelyben egy vízfal előtt kellett megállnia centi pontossággal

Volt olyan feladat, amelyben egy vízfal előtt kellett megállnia centi pontossággal
 

Zsámbék — Igazi öreg motoros vihette haza a legjobb magyar kamionos címet az országos bajnokság után. Kormos Csaba (50) ugyan 28 éve dolgozik a monstrumok volánja mögött, idén mérette meg magát először a Zsámbék Driveweekend Hungaryn.

A többfordulós verseny elméleti teszttel indult – kezdte Csaba. – 500-an jelentkeztünk és csupán 40-en juthattunk tovább. Az első forduló után igen csehül álltam, de a gyakorlati rész remekül sikerült! – Volt olyan feladat, amit rajtam kívül senki sem tudott megcsinálni. De volt, hogy én is „megbuktam”: egy jeges úton kellett haladnunk és úgy lefékeznünk centi pontossággal, hogy ne érintsük a vízfüggönyt. Nem sikerült, így mosolyogva kapcsoltam be az ablaktörlőket, amikor belecsúsztam a vízesésbe – mesélte nevetve. – De az idővel is gondban voltam néha – tette hozzá.


Kormos Csaba (50) nagyon büszke a bajnoki címre /Fotó: NiT Hungary
 

A pontszámok alapján Csaba léphetett a dobogó tetejére. Családja végig szorított neki.

Szeretném megköszönni a feleségemnek és a három gyermekünknek a támogatást, hogy végig hittek bennem! A győzelmet pedig szeretném édesapámnak ajánlani. Már lassan három éve nincs köztünk, annak idején ő szerettette meg velem a járműveket, és hiszem, hogy ő is mellettem volt végig a pályán – mondta nagyokat sóhajtva.

Elmondása szerint nem tartja magát a legjobb magyar kamionosnak, csupán a legfrissebb bajnoknak. A sikere mellett így talán csak az élmény lehet nagyobb. A pálya és a járművek is lenyűgözték Csabát, amiért csak még jobban várja a következő szezont.

A rendőrséggel együtt szervezték

Az „5 tengelyen – biztos kézzel” versenyt idén hatodik éve rendezte meg a NiT Hungary (mint a legnagyobb hazai közúti fuvarozói érdekképviseleti szervezet) és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága. Nem véletlenül, hisz a verseny célja volt, hogy felhívják a figyelmet a kamionosokra, illetve a biztonságos vezetésre.

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/oreg-motoros-lett-a-legjobb-kamionos/sjefrw3

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn