Nincs, ami megállítson egy 160 kilós emberhegyet

Ha valakivel szembejön egy lendületből érkező 160 kilós emberhegy egy amerikaifutball-pályán, nem sok mindent lehet tenni, pláne ha touchdownt akar szerezni, és csak néhány yardot kell megtennie. Az egyetemi amerikaifutball-bajnokság egyik legjobbja, a Clemson ráadásul hobbit csinált abból, hogy a legnagyobb embereivel passzíroz be touchdownokat. 

 

A bajnokságban második kiemelt Clemson az idén pocsék szezont futó Louisville-lel játszott a hétvégén, és már harminchárom ponttal vezettek a harmadik negyedben, amikor második próbálkozásnál bevetették a nehéztüzérséget. 

Mindössze két yardot kellett megtenni a célterületig, úgyhogy jött a csavar: a csapat 193, centis 160 kilós védőjére, Dexter Lawrence-re hívtak futójátékot. Egy korábbról már ismerős formációban álltak fel, aztán az irányító a lendületből érkező Lawrence kezébe nyomta a labdát. Lawrence menet közben ugyan fennakadt az egyik falemberén, de termete miatt innen is sikerült beevickélnie valahogy a célterületre, a Clemsonnak összejött az újabb egzotikus touchdown.

Clemson's Dexter Lawrence is listed at 350 pounds, good luck stopping him on the goal line. pic.twitter.com/kb17BLmoXI

— CBS Sports (@CBSSports) 2018. november 3.

Lawrence elmondta, hogy edzéseken párszor gyakorolták a helyzetet, és annyi helyzeti előnye volt, hogy középiskolában játszott már futójátékost, igaz, azóta egyáltalán nem.

A szombat esti - egyébként óriási különbséggel, 77-16-ra megnyert - meccsen használt formáció pedig azért volt ismerős, mert a Clemson zsinórban második hete játssza meg azt, hogy az egyik legnagyobb embere kezébe nyomja a labdát, hogy touchdownt szerezzen.

A múlt héten a Florida State ellen a valamivel könnyebb, 142 kilós Christian Wilkinst futtatták meg egy egyyardos helyzetből, ő egyébként szintén védőt játszik eredetileg. Wilkins ágyúgolyóként robbant be a célterületre, esélytelen volt megállítani. 

Christian Wilkins is listed at 315 pounds.
Here he is scoring a rushing touchdown. pic.twitter.com/bNyLvbUJkZ

— CBS Sports (@CBSSports) 2018. október 27.

Nem is olyan rég egyébként a Clemson volt már a másik végén a dolognak, ugyanis szeptemberben a Michigan State ellenük húzott meg egy hasonlót, amikor 131 kilós védőt futtattak ellenük, dőltek is az emberek, mint a bowlingbábu.

 


Forrás: https://index.hu/sport/amerikaifutball/2018/11/05/dexter_lawrence_160_kilos_touchdown_clemson/

Sportgéza

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn