Doppingolt lóval nyerték a Nemzeti Vágtát

D  AS20180916011

Doppingvétség miatt visszavonták a Sepsiszentgyörgy színeiben versenyző Kolumbán Örs-István címét a budapesti Nemzeti Vágta szervezői, írja a Maszol.ro. A férfi két évig nem is versenyezhet, és ugyanez vár a lóra, a csapatvezetőre és a tulajdonosra is.

A 13 éves Kolumbán Örs-István Fatima nevű lovával szeptemberben Sepsiszentgyörgy színeiben versenyzett, és a lap szerint "hatalmas hajrában megnyerte a budapesti Hősök terén szervezett Kishuszár Vágtát". A doppingeredményt kedden közölték a szervezők.

 

„A Szervezőbizottság eltiltotta a lovast, a csapatvezetőt, a tulajdonost és a lovat a 2019. és 2020. évi Nemzeti Vágtán és annak kvalifikációs sorozatában való versenyzéstől és bármilyen közreműködéstől”, áll a Nemzeti Vágta közleményében. Hozzáteszik: a doppingvétség miatt eltiltják Sepsiszentgyörgyöt a 2019. évi Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta futamában és annak kvalifikációs sorozatában való versenyzéstől. Mivel visszavonták a címet Sepsiszentgyörgy lovasától, ennek következményeként változott az idei Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta döntőjén eredménye is, amely szerint a lovas versenyt Zirc település színeiben versenyző Rigó Loretta, Virág nevű lovával nyerte" - írja a lap.

(Borítókép: A sepsiszentgyörgyi Kolumbán Örs István a Nemzeti Vágta kishuszár vágta versenyszámának győztese a díjátadón a Hősök terén 2018. szeptember 16-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

 

 Forrás: https://index.hu/belfold/2018/11/07/doppingolt_loval_nyertek_a_nemzeti_vagtat/

Index

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn