?>

Idegtépő végjátékban győztek a dánok a női kézi Eb-n

Rendkívül kiélezett meccset játszott egymással Dánia és Svédország a női kézilabda-Eb második napján, amit végül egy tökéletesen kijátszott dán figura és egy megfogott időn túli hetes döntött el a dánok javára – írja az MTI.

A nantes-i A csoportban a skandináv csapatok rangadóján remekül kezdtek a svédek, és bár 5-1 után a dánoknak sikerült felzárkóznia, az Érd korábbi balátlövője, Jamina Roberts vezérletével egy gólt megőrzött előnyéből Svédország együttese a szünetig.

A dánok aztán a második félidő elején átvették a vezetést, de nem tudtak ellépni, a végéig fej-fej mellett haladt a két csapat. A hajrában aztán sikerült még tovább fokozni az izgalmakat: Trine Östergaard hét másodperccel a vége előtt remek labdát kapott a jobb szélen, és nem is hibázott, a svédek azonban a Győrben játszó Anne Mette Hansen szabálytalansága miatt időntúli büntetőhöz jutottak.

 

A heteshez Nathalie Hagman állt oda, de nem tudta becsapni Sandra Toftot, így a dánok 30-29–re behúzták a meccset, és értékes győzelemmel kezdték a tornát.

Nancyban, a B csoportban Montenegró magabiztosan győzte le Szlovéniát, a Debrecen balátlövője, Jelena Despotovic pedig háromszor is betalált a meccsen. Az A csoport másik meccsén a szerbek a második félidőben ellenállhatatlanul játszottak, így simán verték a félidőben még vezető lengyeleket.

Női Európa-bajnokság, csoportkör, 1. forduló:

A csoport (Nantes):

  • Dánia-Svédország 30-29 (15-16)
  • Szerbia-Lengyelország 33-26 (13-14)

B csoport (Nancy):

  • Montenegró-Szlovénia 36-32 (18-12)

 

 Forrás: https://index.hu/sport/kezilabda/2018/11/30/noi_kezilabda_europa-bajnoksag_dania_svedorszag/

Sportgéza

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn