?>

Visszatérésre készül a magyar extrém sportoló

Ádám már egy 24 órás izlandi akadályfutó-versenyen is indult

Ádám már egy 24 órás izlandi akadályfutó-versenyen is indult
 

Budapest — Komoly sérülés utáni visszatérésre készül a Spartan Race bajnoka, Tóth Ádám.

A fiatal sportoló egy porckorong-sérvműtét utáni kényszerpihenőjét tölti éppen. Ám mint mondja, kicsit sem csügged, felépüléséig örömet okoz neki a szavazatokért való versengés, amelynek tétje, hogy részt vehessen a világ leghíresebb szánhúzó versenyén, a Fjällräven Polar 2019-en.

– Nagyon sokat jelent nekem a „Polar”, nemcsak egy életre szóló élményt, tapasztalatot, hanem a visszatérés lehetőségét – mondta bizakodva az akadályfutó, akinek a nevéhez kötődik a legjobb idő alatt teljesített világbajnoki helyezés a Spartan Race történelmében. Emellett a minden évben megrendezett akadályfutó versenyen, amelyen közel 8 ezer résztvevő küzd egymással és a pálya nehézségeivel, mindenkit maga mögé utasított az elmúlt 4 évben.


Ádám már mozogni sem tudott a fájdalomtól, végül nem úszta meg a műtétet
 

– A tavalyi évben egy verseny kivételével az összes magyar versenyt megnyertem. A sport az életem, így nagyon megijedtem, amikor kiderült: nem úszom meg műtét nélkül. Tavasszal elkezdtek fájni a mozdulatok, a kín pedig addig fokozódott, hogy a lábaimat alig tudtam már mozgatni. Végül a vizsgálatok megállapították, hogy sérv okozza a panaszokat, így a versenyzést is fel kellett adnom – mondta Ádám, akitől megtudtuk, nem ez lenne az első jeges kalandja: részt vett már egy 24 órás izlandi akadályfutó versenyen.


A beavatkozás után rehabilitációra is szüksége volt
 

– Tartottam attól, hogy soha többé nem versenyezhetek, ám szerencsére, lassan ugyan, de hamarosan elkezdődhetnek az edzések is – újságolta a bajnok.

A sportoló jelenleg a közép-európai régióban a 4. helyen áll, így még rengeteg szavazatra van szüksége ahhoz, hogy övé legyen a fődíj, egy Norvégiától Svédországig tartó 300 km-es sarkköri kaland, szánhúzó kutyákkal és profi vezetőkkel kísérve.


A szívós sportember óvatosan már belevághatott az edzésekbe is
 

– Csak a legtöbb szavazatot kapott versenyző utazhat. Éppen ezért remélem, hogy a sportteljesítményemmel magam mellé tudom majd állítani a szavazókat – nevetett Tóth Ádám.

Sosem felejtik el őket

A kaland főszereplői nem csupán a versenyzők, hanem az a közel 200 speciálisan képzett kutya, amelyek a szánokat húzzák majd. Többségük alaszkai és szibériai husky, amelyek kifejezetten jól bírják a zord körülményeket. A verseny szervezői szerint aki egyszer együtt dolgozik ezekkel a kutyákkal, az sosem felejti el őket.

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/gerincserv-extrem-sportolo-toth-adam/8vqfg0h

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn