?>

Shiffrin az új síkirálynő, minden számban nyerni tud

Mikaela Shiffrin a hetedik olyan női síző, aki minden számban legalább egy világkupafutamot nyert. Most Lake Louise-ban szerezte meg hiányzó győzelmét szuper-óriásműlesiklásban.

000 1BA7F0
 

A kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok amerikai versenyző eddig 46 vk-futamon szerepelt, és 34-szer nyert műlesiklásban, hatszor óriás-műlesiklásban, egyszer-egyszer lesiklásban, szuper-kombinációban és szuper-óriásműlesiklásban, illetve háromszor párhuzamos műlesiklásban, illetve városi versenyen.

Korábban a svéd Anja Pärson és Pernilla Wiberg, az osztrák Petra Kronenberger, a szlovén Tina Maze, a horvát Janica Kostelic és az amerikai Lindsey Vonn győzött az öt hagyományos szakágban.

A második helyen a norvég Ragnhild Mowinckel, a harmadikon a német Viktoria Rebensburg végzett Kanadában, a vk-sorozat első szuper-óriásműlesikló versenyén. (MTI)

Eredmények:
Női szuper-óriásműlesiklás:
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1:19.41 perc
2. Ragnhild Mowinckel (norvég) 1:20.18
2. Viktoria Rebensburg (német) 1:20.24

Az összetett vk állása 7 verseny után (még 32 van hátra): 1. Shiffrin 489 pont, 2. Michelle Gisin (svájci) 251, 3. Nicole Schmidhofer (osztrák) 224

 

 Forrás: https://index.hu/sport/telisport/2018/12/02/mikaela_shiffrin_minden_versenyszam_vk-gyozelem_lake_louise_szuper_g/

Sportgéza

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn