?>

Kizárhatják a Manchester Cityt a Bajnokok Ligájából

Kizárhatják a Manchester Cityt a Bajnokok Ligájából

Az UEFA független vizsgálatot indított, miután egy német lap írt arról, hogyan került el a klub egy büntetést.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) független vizsgálatot indított a Manchester City ellen, miután egy hónapja a Der Spiegel „Football Leaks”-sorozatában megírta: az angol klub Gianni Infantino jelenlegi FIFA-elnök segítségével kerülte el a pénzügyi fair play megszegéséért járó szankciókat – írja a Nemzeti Sport.

Az UEFA végrehajtó bizottságának Dublinban tartott ülése után Aleksander Ceferin, a szövetség elnöke elmondta, hogy egy konkrét ügyben folyik már független vizsgálat, amely hamarosan lezárul, a lap szerint Ceferin az angol klub esetére gondolhatott.

Vizsgáljuk a helyzetet, és már folyamatban van egy független vizsgálat is. Nagyon hamar válaszokat fogunk kapni ebben a konkrét esetben

– mondta Ceferin. Az írországi UEFA vb-ülésről beszámoló lapok szerint az UEFA tisztviselői egyetértenek abban, hogy „a szervezet egyik kulcsfontosságú szabályát fenyegeti veszély, amelynek megszegéséért csak súlyos, sportszakmai büntetés lehet a megfelelő válasz.” A „sportszakmai büntetés” kitétel vélhetően a klub Bajnokok Ligájából történő kizárását jelentené, hiszen a Manchester City már visszaesőnek számít az FFP-szabályok megszegésének terén.

Jön a videóbíró, még idén használni fogják a BL-ben

Az európai labdarúgó-szövetség hétfőn döntött a bevezetéséről.

Négy éve már megbüntették a Cityt a pénzügyi szabályok megsértése miatt, akkor mintegy 55 millió euróra, de akkor a súlyosabb szankciókat elkerülte a klub, ráadásul a bírságot később lecsökkentették valamivel több mint 20 millió euróra.Forrás: http://hvg.hu/sport/20181204_Kizarhatjak_a_Manchester_Cityt_a_Bajnokok_Ligajabol#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn