Marco Rossi elárulta: így készül a magyar labdarúgó-válogatott a horvátok elleni küzdelemre

Marco Rossi / Fotó: MTI - Illyés Tibor

Marco Rossi / Fotó: MTI - Illyés Tibor

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata csütörtökön, a horvátok elleni Eb-selejtezőn sem kíván változtatni eddigi stílusán, azaz igyekszik a saját játékát játszani.

„Várható, hogy nem mi irányítunk majd, ugyanakkor arra sem játszhatunk csak, hogy ne kapjunk gólt. Nem változtatunk a stílusunkon és a futballról alkotott elképzelésünkön. Hátul óvatosnak kell lennünk, és nagyon oda kell figyelnünk a részletekre. Készen állunk a horvátok elleni csatára” – fogalmazott az olasz szakember Ferihegyen, az elutazás előtt tartott sajtótájékoztatón.

Rossi hozzátette: kedden két edzése volt a válogatottnak, amelyeken a horvátok elleni taktikát gyakorolták a futballisták. Azt is megemlítette, hogy ez a rövid idő nem a legideálisabb a felkészülésre, de más csapatoknak sincs több idejük.

A sajtóeseményen Vida Máté elmondta, tudja, több játékos is kidőlt a középpályáról, de úgy érzi, a teljesítményével rászolgált arra, hogy tagja legyen a válogatottnak, és ezt megpróbálja majd a pályán is bizonyítani.

„Felkészültünk a horvátokból. Nyilván nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de nem fogunk feltartott kézzel kimenni a pályára. Megpróbálunk mindent kiadni magunkból, pontért megyünk Splitbe, bármennyire is nehéz feladat lesz” – nyilatkozta a Dunaszerdahely magyar futballistája. „A középpályán szűken kell védekeznünk, nem szabad területet hagyni nekik, ha náluk van a labda. Bár világsztárok ellen játszunk, ők elsősorban a támadásban a világ legjobbjai, nem a védekezésben. Nagyon várjuk már a mérkőzést, izgatottak vagyunk, megpróbálunk sikeresek lenni” – tette hozzá.

A csütörtökön 20.45-kor kezdődő spliti mérkőzésnek olasz játékvezetői lesznek: a Rossi által nagyra tartott Daniele Orsato fújja a sípot, segítői Lorenzo Manganelli, Fabiano Preti és Davide Massa.

(MTI)

 
 

 Forrás: https://www.blikk.hu/sport/magyar-foci/marco-rossi-elarulta-hogy-keszul-a-valogatott-a-horvatok-elleni-kuzdelemre/dc4ql2x

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn