"Az volt a lényeg, hogy élvezzük a játékot" - megszólalt a parádés győzelemről a magyar vízilabdázó

Parkes Rebecca is lőtt gólt a horvátok ellen/ Fotó: Isza Ferenc

Parkes Rebecca is lőtt gólt a horvátok ellen/ Fotó: Isza Ferenc

Budapest — Magabiztos győzelemmel kezdte a Duna Arénában zajló vízilabda-Európa-bajnokságot a magyar női válogatott, amely a 25-6-ra verte Hovátországot az A csoport 1. fordulójában.

– Az volt a lényeg, hogy élvezzük a játékot, kiszolgáljuk a fantasztikusan szurkoló közönséget. Az eredmény rendben is van, de voltak koncentrációs hibák... Szerencsés, hogy könnyebb meccsekkel kezdünk, mert így még van lehetőség csiszolni a taktikán – mondta a három gólig jutó Szilágyi Dorottya (23), aki nagyon élvezi a kontinenstornát.

– Ennyire remek közösségben még nem dolgoztam a válogatottnál. A szállodában nincs rajtunk kívül más csapat, így semmi sem vonja el a figyelmünket.

Hétfő este újabb gyengébb ellenfél, Szlovákia ellen szerepelnek, amely a nyitónapon 31-2-re kapott ki Oroszországtól, utóbbi szerdán a mieink első komolyabb riválisa lesz az Eb-n.

– Örülök, hogy az első meccsen mindenki szerzett gólt a keretből a kapusokon kívül. Túl vannak a lányok a kezdeti lámpalázon. Kedden kapcsolunk rá, taktikai edzéssel, videózással, hogy ne lepjenek meg minket az oroszok – értékelt Bíró Attila (53) szövetségi kapitány.

 
 

 Forrás: https://www.blikk.hu/sport/csapat/gyozelemmel-nyitott-a-magyar-noi-vizilabda-valogatott-az-europa-bajnoksagon/q6np94v

Blikk

A Petrényi Család Honlapja