Újabb iszlamista enklávé visszafoglalását kezdte meg a szír kormány

 
A szír állami hírügynökség, a SANA szerint  az Aszad-kormány hadereje Damaszkusz déli részén az Al-Hajar al-Aswad területen megerősített katonai védelmi állások ellen elindított tüzérségi támadásokkal és légicsapásokkal megkezdte annak a területnek a visszafoglalását is.

Megkezdődött a jarmuki terület ostroma

A szír kormány tájékoztatása szerint a légierő intenzív bombázása súlyos károkat okozott az iszlamista terrorcsoportok által használt megerősített védelmi állásokban és az utánpótlási útvonalakban. 

Ezzel a támadással a befejező szakaszához ért a Damaszkusztól délre fekvő és eddig iszlamista csoportok megszállása alatt levő területek visszafoglalása.

A korábbi számos hasonló eset mintájára most is az történik majd várhatóan, hogy a kormány egészen addig támadja majd az iszlamisták hadállásait, amíg a szélsőségesek nem ülnek tárgyalóasztalhoz és egyeznek meg a területük átadásában a területről való elvonulásuk, illetve tovább szállításuk biztosításáért cserébe. 

Erre a forgatókönyvre utal, hogy Damaszkusz déli részén ennek megfelelően a mostani szír támadással egy időben egy másik, békés megállapodás végrehajtása is elkezdődött.

Damaszkusz

Ugyanis egy vasárnap megkötött evakuációs megállapodás értelmében a jelenleg Tahrir al-Sham dzsihadista névre hallgató al-Kaida csoport fegyveresei és családtagjai szabad elvonulást kaptak a dél-damaszkuszi Jarmuk palesztin menekülttábor területéről a szélsőségesek kezén levő utolsó jelentősebb terület, Idlib tartomány felé.

A megállapodásnak megfelelően az iszlamista szélsőséges harcosok és családjaik  szabadon távozhatnak Yalda, Babila és Beit Sahem területéről május 15-ig.

Cserébe ugyanakkor az iszlamisták szabad elvonulást adnak öt ezer civil számára Kefraya és a Fua városaiban.

 


Forrás: https://888.hu/article-ujabb-iszlamista-enklave-visszafoglalasat-kezdte-meg-a-szir-kormany

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn