Izrael a legsúlyosabb csapást mérte Szíriára a háború kezdete óta

 
Többtucatnyi iráni katonai célpontot támadott meg Szíriában csütörtökre virradóra az izraeli légierő, válaszul a Golán-fennsíki izraeli hadállások ellen kilőtt rakétákra, amelyeket Izrael szerint az iráni al-Kudsz Brigádok indítottak el.

Jonathan Concricus alezredes hírügynökségeknek nyilatkozva azt mondta: a szíriai légvédelem több tucat elhárító rakétát lőtt ki, de egyetlen izraeli harci gépet sem találtak el – írja az MTI.

A szíriai állami média által kiadott képeken az látható, ahogyan a szíriai légvédelem megpróbálja leszedni az izraeliek által kilőtt rakétákat.

Fotó: AFP

Az al-Kudsz Brigádok Izrael elleni rakétatámadása az eddigi legsúlyosabb volt – tette hozzá.

A rakéták közül négyet elhárított az izraeli légvédelem, de a többi sem ért célt. Izrael részéről is ez volt a legsúlyosabb hadművelet Szíriában az ottani háború kezdete óta hírszerzési és logisztikai létesítmények, raktárak ellen. Ezúttal számos szíriai légvédelmi állást is megsemmisítettek – mondta a szóvivő.

Az alezredes hangsúlyozta: az izraeli csapatok továbbra is teljes készültségben lesznek.

Felkészültünk egy esetleges újabb iráni rakétatámadásra"

– hangsúlyozta. Szólt arról is, hogy Izrael a szíriai művelet előtt értesítette a Bassár el-Aszad szíriai elnökkel szövetséges Oroszországot.

Az iráni katonák veszteségeiről egyelőre nem tudni. A szíriai fővárosban, Damaszkuszban robbanások sorozatai hallatszottak hajnal előtt, ezzel egy időben pedig a szíriai légvédelem válaszcsapásainak döreje uralta a térséget.

A SANA szíriai állami hírügynökség idézte a szíriai hadsereg tisztjét, aki azt mondta: az izraeli rakéták szíriai védelmi állásokra, radarállomásokra és fegyverraktárakra csaptak le, az ellenséges rakéták többségét azonban megsemmisítették.

(A borítókép csupán illusztráció. A képen az látható, ahogy épp légicsapás éri a szíriai Rakka városát.)

 


Forrás: https://888.hu/article-izrael-a-legsulyosabb-csapast-merte-sziriara-a-haboru-kezdete-ota

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn