Robbantás a kurd vezetésű ernyőszervezet támaszpontjánál, többen meghaltak

Legalább 18 ember meghalt, köztük az amerikai támogatású kurd-arab ernyőszervezet, a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) 11 tagja, amikor egy auutóba rejtett pokolgépet robbantottak a katonai szövetség deir-ez-zóri főhadiszállása előtt.

Rámi Abder-Rahmán, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat igazgatója azt mondta, az SDF egy vezetője, tíz harcosa, valamint hét civil, köztük három gyerek halt meg a robbantásos támadásban a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban fekvő Baszajrában.

A robbantás elkövetéséért egyelőre egy szervezet sem vállalt felelősséget, ugyanakkor a provinciában továbbra is aktív az Iszlám Állam dzsihadista szervezet,

így nem kizárt, hogy a Szíriában és Irakban katonai szempontból vereséget szenvedett terrorcsoport áll a merénylet hátterében.

Az Iszlám Állam által korábban uralt iraki és szíriai területeket magában foglaló "kalifátus" 2017-ben összeomlott, a szélsőségesek még ellenőrzésük alatt tartanak főként lakatlan sivatagi területeket Szíria délnyugati és keleti, illetve Irak északi részén. Megfigyelők szerint a dzsihadisták áttértek a gerilla-hadviselésre, és nem hagytak fel terrorakcióikkal, melyek e térségben jellemzően robbantásos merényletek.

Az SDF májusban indította meg terrorellenes harcának végső szakaszát, hogy egyszer s mindenkorra felszámolják az Iszlám Államot Szíriában.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180707-pokolgepet-robbantottak-a-kurd-vezetesu-ernyoszervezet-egy-keletsziriai-tamaszpontjanal-tobben.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn