Videón, ahogy egy lányt vernek társai egy Somogy megyei intézetben

Többen gúnyolnak, megütnek és megrúgnak egy lányt azon a videón, amelyet a Blikk megszerzett. A felvétel egy Somogy megyei intézetben készült. A lapnak több jelenleg is ott élő, vagy korábban ott lakó gyerek is elmondta, hogy a videón látottak mindennaposak.

A Blikket állításuk szerint egy fiatal lány kereste meg, akinek mostanra már sikerült áthelyeztetnie magát egy másik intézménybe. Nevét és arcát azonban így sem merte vállalni, mert még mindig fél a következményektől.

A tinédzser videófelvételekkel bizonyította állításait arról, hogy milyen durva dolgok történnek az intézetben.
Rendszeresen hajba kapnak a lányok fiúügyek miatt, gyakran össze is verekszenek – mondta.

Szerinte a nevelők nemhogy csitítanák őket, sokszor még szítják is a konfliktust.

Az egyik, általa készített videón épp egy ilyen eset látható: az egyik kamasz lány durván nekiesik a másiknak, akinek még védekezni sincs ereje.

Sírva tűri az ütéseket és a nyilvános megaláztatást. Láthatóan sokkos állapotban van a rémülettől (a videót itt nézheti meg).

A lány azt is elmondta, a visszabeszélésért tockos jár, ha nem tanul valaki, felmosófával kaphat. Megalázó büntetés jár a késésért, és azért is, ha nem takarítanak ki megfelelően.

Borzasztó az egész. Minden rossz benne: a bútorok le vannak lakva, a kaja sem jó. Gyűlöltem ott lenni. A nevelők között van pár kivétel, akik normálisak, de kevés. Nem segítenek semmiben – mondja.

Lek...rvázzák a lányokat, ha nem érnek be időben. Egy szelet kenyeret kapunk reggelire – mondja egy másik lány.

Egy beszélgetésben pedig öt gyereket is megneveznek, akiket megütött egy nevelő.

A Blikk megkereste az érintett intézményt is, ők azt mondták, eddig még nem érkezett panasz a nevelőik stílusára és a gyerekekkel való bánásmódjukra.Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20180703-felvetel-keszult-arrol-hogy-vernek-meg-egy-lanyt-egy-somogy-megyei-intezetben.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn