?>

Jó hír a kétgyermekes családoknak: bővül a CSOK

Az intézkedést Novák Katalin jelentette be.

 

Már a kétgyermekes családok is igénybe vehetik a 10 millió forintos kamattámogatott hitelt”

– hangsúlyozta az MTI szerint Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Budapesten.

A kormánypárti politikus a családszervezetek jótékonysági adventi vásárának szombati megnyitója előtt elmondta, szombattól ismét bővül a családi otthonteremtési támogatások köre:

A kétgyermekes családok a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) támogatása mellé felvehetnek egy tízmillió forintos hitelt, amely garantáltan 3 százalék alatti kamatozású.

Ez annyit jelent, ha tízmillió forintos hitelt felvesz a kétgyermekes család 25 évre, akkor a törlesztőrészlet havi szinten 50 ezer forint alatt marad"

– tette hozzá.

Novák Katalin beszámolt arról is, hogy a nagycsaládosok hitele is bővül:

A háromgyerekes családok esetében 10 millió forintról 15 millió forintra emelkedik a felvehető kölcsön értéke. A 15 millió forint havi törlesztőrészlete 25 évre 72 ezer forint lesz.

Az államtitkár elmondta, hogy a három éve futó családtámogatási programot már 92 ezer család vette igénybe, az eddig kifizetett vissza nem térítendő támogatás összesen 265 milliárd forint volt, de a kedvezményes kölcsönnel és az áfa-visszatérítéssel együtt összesen 550 milliárd forinttal segítették az otthonteremtést.

Kiemelt célunk az, hogy saját otthonhoz juttassunk mindenkit, aki gyermeket nevel, ebben segít a magyar otthonteremtési program"

– hangsúlyozta Novák Katalin.

Majd hozzátette:

A kormány elkötelezett arra, hogy a jövő évben is folytatja és bővíti az otthonteremtési program támogatási lehetőségeit.”

 


Forrás: https://888.hu/article-jo-hir-a-ketgyermekes-csaladoknak-bovul-a-csok

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn