Százhúszezer család igényelte a szünidei gyermekétkeztetést

Százhúszezer család igényelte a nyári szünidei gyermekétkeztetést, a program keretében a hátrányos helyzetű családban élő gyerekek napi egyszeri meleg ételt kaphatnak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Fülöp Attila azt mondta, az idei költségvetésben 80 milliárd, 2020-ban több mint 82 milliárd forintot fordít a kormány gyermekétkeztetésre. Ez azt jelenti, hogy 2010 óta megháromszorozódott a támogatás összege.Ismertette, a nyári szünidei étkeztetés június 17-étől augusztus 30-áig tart.  

A nyári szünidei étkeztetés június 17-étől augusztus 30-áig tartForrás: MTI/Ujvári Sándor

Ez azonban nem automatikus szolgáltatás, a családoknak az önkormányzatnál jelezniük kell, hogy igénybe szeretnék venni a támogatást - hívta fel a figyelmet az államtitkár, hozzátéve, az igénylésnek nincs határideje.

Fülöp Attila kitért arra is, hogy szerda délután érvénybe lépett a vöröskód-figyelmeztetés, amelynek lényege, hogy amikor a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett van, a szociális intézményeknek fogadniuk kell a náluk jelentkező hajléktalanokat. A figyelmeztetés egyelőre vasárnapig van kiadva - tette hozzá.Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20190613-szazhuszezer-csalad-igenyelte-a-szunidei-gyermeketkeztetest.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja