Egyre többen próbáltak meg élni a családvédelmi akcióterv lehetőségeivel

A Nézőpont Intézet elemzője azt mondta, a népességfogyás nem a múlt, hanem a jelen és a jövő problémája, amire minden felelős politikai vezetésnek valamilyen módon reflektálnia kell.

Tóth Erik az M1 csatorna vasárnap esti műsorában azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök közel félórás beszéde a budapesti demográfiai konferencián 

összefoglalta a magyar jobboldali nemzetépítési stratégia legfontosabb pontjait, és kijelölte a jövőbeli cselekvések irányát is. 

Az a jobboldali gondolat, amely a családokat helyezte mind a gazdaságpolitika, mind a családtámogatási rendszer középpontjába, egyre népszerűbb Magyarországon. Ez abban is megmutatkozik, hogy a családvédelmi akcióterv bejelentésének hatására egyre többen próbáltak meg élni a lehetőségekkel  - mondta.

Az elemző azt is mondta, hogy az elmúlt 3-4 évben a közös gondolkodásnak köszönhetően a visegrádi országok mindegyikében hoztak valamiféle gazdasági, politikai vagy társadalmi intézkedéseket annak érdekében, hogy a demográfiai kérdést orvosolni tudják.Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20190908-egyre-tobben-probaltak-meg-elni-a-csaladvedelmi-akcioterv-lehetosegeivel.html

Origo