Állatmeséket olvasnak Kecskeméten a gyermekeknek

A magyar népmesék jellegzetes főcíme

A magyar népmesék jellegzetes főcíme

Kecskeméten állatmesékkel hívják fel a figyelmet a felelős állattartás és a gondoskodás fontosságára szeptember harmincadikán.

Nem véletlenül esett a választás a mesés megoldásra, az esemény ugyanis éppen egybeesik a magyar népmese napjával.

A mesék felolvasására olyan mesélőket kértek fel a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Múzeumának munkatársai, akik kapcsolatban állnak az állatokkal valamilyen módon. Így tehát a meséket állatorvosok, állatvédők, segítő alapítványok munkatársai, vagy akár vadaskerti gondozók előadásában lehet majd meghallgatni.

Ami a gyerekek számára még inkább érdekessé teheti az eseményt, az az, hogy a legtöbben állatvendéget is visznek majd magukkal. Az érdeklődőknek továbbá arra is lehetőségük nyílik majd, hogy az előadókkal a munkájukról, az állatokhoz kapcsolódó gondolataikról, érzéseikről beszélgessenek.

Jótékonysági gyűjtés is megvalósul a program keretében, a múzeum ugyanis arra kéri a mesélőket, illetve a látogatócsoportokat, hogy hozzanak magukkal állateledelt, amelyet később eljuttatnak majd a Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Közhasznú Alapítvány védenceinek.

A magyar népmese napját 2005 óta ünneplik szeptember harmincadikán, Benedek Elek születésnapján a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére – írta az MTI.

A nosztalgiázni vágyóknak íme egy a sok tanulságos történet közül:

 
 

 Forrás: https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/allatmeseket-olvasnak-kecskemeten-a-gyermekeknek/1qdvft6

Blikk

A Petrényi Család Honlapja