Több mint 12 ezer igénylés érkezett nagycsaládos autóvásárláshoz

Az év végére elérheti a magyar újautó-piac a 2008-as, vagyis a válság előtti utolsó év teljesítményét, azonban a jövő évi kilátások bizonytalanok - mondta a szerdai Magyar Nemzetnek a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) ügyvezető elnöke.

Erdélyi Péter szerint idén reális várakozás a 160 ezer értékesített új gépkocsi Magyarországon, azonban az uniós kibocsátási norma várható szigorítása miatt kérdéses, hogyan alakul jövőre az új autók ára és a fizetőképes kereslet.

Az évi 160 ezer eladott új személyautó megfelel a magyar gazdaság fejlettségének, valamint a fizetőképes keresletnek. A tisztán elektromos gépkocsik forgalomba helyezése kis mennyiség mellett növekszik. A plug-in hibrid autók visszaszorulóban vannak a hibridekkel és a tisztán elektromosokkal szemben. A kormány nagycsaládosokat támogató programja nagyon sikeresen indult, szeptember végéig több mint 12 ezer igénylés érkezett az MGE adatai szerint, a támogatásra jóváhagyott autók száma ezer körül van - mondta Erdélyi Péter.Forrás: https://www.origo.hu/gazdasag/20191002-magyar-nemzet-bizonytalanok-az-ujautopiac-jovo-evi-kilatasai.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja