A téli szünetben is kapnak meleg ételt a rászoruló gyerekek

Ahogy az összes iskolai szünetben, úgy a téli szünetben is biztosítja a kormány az ingyenes gyermekétkeztetést a rászoruló diákoknak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy a szülőknek a települési önkormányzat jegyzőjénél kell jelezniük, ha szeretnék, hogy gyerekük napi egyszer meleg ételt kapjon a téli szünet alatt is, az étkezés megszervezése pedig az önkormányzatok feladata.

Illusztráció.Forrás: MTI/Komka Péter

Felidézték, hogy

2010 óta a kormány több mint háromszorosára, 27 milliárdról 82,5 milliárd forintra emelte a gyermekétkeztetésre fordított támogatást, négy éve pedig bevezette a szünidei gyermekétkeztetést is.
Ezeknek köszönhetően jelenleg több mint félmillió óvodás és iskolás gyerek étkezik ingyen vagy kedvezményesen. A közlemény szerint a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételének lehetőségéről a települési önkormányzat jegyzője általában írásban tájékoztatja a településen élő hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyereket nevelő szülőket, de a kérelem benyújtásához a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat is segítséget nyújt.Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20191217-emmi-a-teli-szunetben-is-kapnak-meleg-etelt-a-raszorulo-gyerekek.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja