Új világrekordot állított be a Harley-Davidson elektromos motorja, időben és sebességben is

Új világrekordot állított be a Harley-Davidson elektromos motorja, időben és sebességben is

Angelle Sampey új világrekordot állított fel az elektromos Harley-Davidsonnal. A LiveWire új rekordidőt és rekordsebességet ért el az indianapolisi Lucas Oil Raceway pályán a gyári elektromos motorok kategóriájában.

A Harley-Davidson Screamin’ Eagle és Vance & Hines csapat versenyzője – nem mellesleg a Pro Stock kategória háromszoros bajnoka – megdöntötte a nyolcad-mérföldes és a negyed-mérföldes rekordokat. A gyártó hazai képviseletének közlése szerint a motoros a nyolcad-mérföldet 7,017-másodperc, a negyed-mérföldet pedig 11,156 másodperc alatt teljesítette, 177,59 km/h-s végsebességgel.

A mostani rekord érdekessége, hogy a 2020-as LiveWire motorok gyári végsebessége 177km/h-ra van korlátozva.

 
© Harley-Davidson

A Harley-Davidson teljesen elektromos modelljén a gyorsulásához csak a gázt kell húzni, nincs kuplung és váltani sem kell. A hivatalos adatok szerint a 230 km-es hatótávú LiveWire kereken 3 másodperc alatt éri el a 0-100 km/h sebességet, majd 100 km/h-ról 129 km/h-ra újabb 1,9 másodperc alatt gyorsul fel. Ebben nagy szerepet játszik, hogy mindig rendelkezésre áll a maximális nyomaték, valamint a közepére optimalizált súlyelosztás, a merev alumínium váz és az állítható futómű is.

© Harley-Davidson

Andrew Hines és Ed Krawiec a Harley-Davidson Screamin’ Eagle és Vance & Hines csapattársak is több fej-fej melletti versenyt futottak, de Sampey volt a leggyorsabb. Sampey a legeredményesebb női versenyző háromszoros Pro Stock bajnokként (2000-2002), valamint 43 Pro Stock futamgyőzelemmel.Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20200915_harley_davidson_livewire_vilagrekord_elektromos_motor_rekordsebesseg#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja
- Mert van élet a reklám után -