Itt a bejelentés: új Apple Watch és iPad érkezik a hónapokban – A koronavírust is kimutatja majd az Apple okosórája?

Megtörtént az Apple őszi bemutatója  /Fotó: Northfoto

Megtörtént az Apple őszi bemutatója /Fotó: Northfoto

Az Apple éves őszi bemutatóján az Apple Watch okosórán és az új iPadeken volt a hangsúly.

Az Apple cég virtuális őszi bemutatóján bemutatták az Apple Watch 6-ot, de ezen kívül egy olcsóbb kiadás is érkezik, az Apple Watch SE.

Az Apple-vezér szerint a hangsúly az egészségügyi funkción van: például az újgenerációs Apple Watch 6 már arra is képes lesz, hogy a véroxigénszintet megmérje, a feladatra fejlesztett Blood Oxygen app pedig körülbelül negyed óra alatt értelmezhető értékeket mutat, sőt, ha gond lépne fel, figyelmeztetést is küld. Fejlesztették az alvásminőség monitorozást is, emellett a kijelző maximális fényerejét is megnövelték, így a számlap erős napsütésben is jobban látszik, a túrázók pedig valós időben láthatják a szintemelkedéseket. Fő célkitűzéseik között az is szerepel, hogy a jövőben a koronavírust is kimutassák az okosóra segítségével.

Az óra belsejében egy új, kétmagos S6 processzor dolgozik, ami a házon belül fejlesztett A13 bionikus chipen alapul, és az ígéretek szerint 20 százalékkal gyorsabb az előző generációs óránál, tehát az első jelentősebb teljesítménybeli javulást hozza a negyedik generációs modell óta. Az Apple Watch 6 – a korábbi szériákhoz hasonlóan – 159 990 forintba kerül, ráadásul új facek, szíjak és színek közül is választhatunk.

Az Apple a gyerekekre is gondol: a Family Setup funkcióval felügyelni lehet őket, ám a kisebbeknek az Apple Watch SE is megfelelhet. Az olcsóbb óra, amely a főbb funkciókat kínálja szerényebb hardverrel, 109 ezer forintba kerül.

 Forrás: https://www.blikk.hu/eletmod/tech/apple-bejelentes-jon-az-apple-watch-6/w7j4p4f

Blikk

A Petrényi Család Honlapja
- Mert van élet a reklám után -