Saját operációt rendszert fejleszt a Huawei

Saját mobil operációs rendszeren dolgozhat a Huawei – írja a BGR.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Huawei felkészülhet arra az eshetőségre, ha dobni kényszerülne a ma használt Androidot – ami azért lenne jelentős lépés, mert a kínai cég a világ harmadik legnagyobb mobilgyártója, egyben a Samsung mögött a második legnagyobb androidos gyártó, a kiesése pedig az Androidot fejlesztő és a rendszerbe épített saját appjai után licencdijat szedő Google-t is kellemetlenül érinthetné.

 

(A Huawei – és a testvércég Honor – telefonjain már most is egy saját rendszer, az EMUI fut, de ez nem önálló operációs rendszer, csak egy Androidra húzott saját fejlesztésű felület.)

A South China Morning Post szerint a Huawei már 2012 óta fejlesztgeti a saját operációs rendszerét. Akkoriban kezdődött az amerikai kormány keménykedése a Huaweijel és egy másik nagy kínai mobilgyártóval, a ZTE-vel szemben.

A Huawei közleménye szerint ők nagyon is boldogok jelenleg az Androiddal, és "belátható időn belül" nem terveznek saját rendszert kiadni. Ugyanakkor ha folytatódnak a sorozatos amerikai tiltások, akár arra is kényszerülhetnek, hogy az amerikai Google által fejlesztett Android helyett új opció után nézzenek. Erre a legrosszabb forgatókönyvre készülve indult a saját rendszer fejlesztése.

 

 Forrás: https://index.hu/tech/2018/04/30/sajat_operaciot_rendszert_fejleszt_a_huawei/

Index

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn