Úgy felokosítják a Gmailt, hogy harmadannyi idő lesz megírni ugyanazt az e-mailt

Úgy felokosítják a Gmailt, hogy harmadannyi idő lesz megírni ugyanazt az e-mailt

A Google az idei I/O-konferencián bemutatott egyik érdekes újítása a Gmail-használóknak kedvez: a cég gépi tanulásos módszere már a beírt szavak első kezdőbetűiből kitalálja nem csak az utána következő szavakat, hanem akár hosszabb mondatrészeket is. Így pedig nem kevés idő lesz megspórolható levélíráskor.

Úgy tűnik, hogy a Google éves konferenciája, az I/O idei etapján a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztéseken van a hangsúly, legalábbis a Fotóknál ilyen újdonságokkal jöttek ki, és mint kiderült, a Gmailnél is hasonlóval újítanak.

A fejlesztés elsősorban a levelek írásakor tehet majd jó szolgálatot, miután a Google sikerrel építette be saját, gépi tanuláson alapuló módszerét: hamarosan elegendő lesz beírni az elküldeni kívánt levélszöveg mindössze első betűjét, a rendszer pedig automatikusan felajánlja majd a vonatkozó kifejezést.

A Google-vezér Sundar Pichai szavai szerint a Smart Compose-nak nevezett technológia (mely közeli kapcsolatban áll a telefonoknál használható automatikus kiegészítéssel) emellett akár komplett szövegrészeket is képes lesz így megjósolni, gyakorlatilag magától befejezve a leírni kívánt mondatot.

A fejlesztés egyedüli, minket érintő hátránya, hogy magyarul első körben még biztosan nem fog tudni. A levelezőt angol nyelven használók ugyanakkor már ebben a hónapban kipróbálhatják.Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20180510_google_ai_gmail_mesterseges_intelligencia_google_io_2018_konferencia#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn