Pedagógusnap 2018: csak a magyarok kaptak ma egy különleges, mozgó logót a Google kereső főoldalán

Pedagógusnap 2018: csak a magyarok kaptak ma egy különleges, mozgó logót a Google kereső főoldalán

Kifejezetten ritka, hogy csak a magyar felhasználók kapjanak a Google-től különleges logót, de most vasárnap, a 2018-as pedagógusnap alkalmából ismét megtörtént.

Magyarországon már 1952. óta tartják a pedagógusnapot, amely időközben már már a pedagógusok jogairól szóló (1966. október 5-ei) UNESCO-határazat elfogadásának emlékét is őrzi. A pedagógusnapot hazánkban június első vasárnapján tartják – ebből az alkalomból került ma egy, a természettudományoktól a művészeteken át a sportig több iskolai tantárgy témáját is megjelenítő logó a Google keresőbe. A főoldalon látható animált grafikával tiszteleg a Google minden pedagógus előtt.

A magyar felhasználók általában csak a nemzeti ünnepeken láthatnak kizárólag nekik megjelenített speciális Google-logót. Kivételek persze vannak, a mostani, pedagógusnapi grafika mellett ilyen volt például az a tavaly októberi eset is, amikor Szabó Magda születésének 100. évfordulója alkalmából a közkedvelt magyar írónő egy regényét tette főoldalára a Google.Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20180603_pedagogusnap_2018_teachers_day_2018_hungary#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn