?>

Van wifi a lakásában? Ezzel a megoldással mindenhol erős lesz a jel, gyors lesz az internet

Van wifi a lakásában? Ezzel a megoldással mindenhol erős lesz a jel, gyors lesz az internet

Egy új szabványnak köszönhetően a jelenlegi módszereknél sokkal egyszerűbben – és adott esetben olcsóbban – megoldható, hogy hálózatba kapcsoljunk különféle routereket, így jobb legyen a wifis lefedettség a házban.

Egy kis lakásban általában bőven elég, ha csak egy routert használ valaki, hiszen az is képes lehet lefedni az egészet. Ha azonban már egy nagyobb alapterületű, vastag falú vagy akár emeletes házról beszélünk, lehetnek problémák a jelerőséggel. Éppen ezért az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek az úgynevezett mesh routerek – vagyis azok, amelyekből kettőt-hármat használva már az egész ingatlan lefedhető. (Mi is teszteltünk ilyet, a Netgear különleges routeréről itt olvashat.)

Ezek népszerűségének oka, hogy míg alapvetően szükséges némi szaktudás egy ilyen hálózat kiépítéséhez, addig a mesh routereket elég csak telepíteni, a szoftver szinte mindent elvégez helyettünk. Egy probléma azonban ezzel a megoldással is van a routereket ugyanattól a gyártótól kellett megvásárolni, hogy képesek legyenek minden probléma nélkül kommunikálni egymással. Nemrég azonban az eszközminősítéssel foglalkozó iparági szövetség, a Wi-Fi Alliance már elismeri EasyMesh nevű szabványt, amely lehetővé teszi, hogy az úgynevezett mesh routerek más gyártók routereivel is képes legyen együttműködni.

A szabványt nem kötelező alkalmazniuk a gyártóknak. De amelyik eszköznél elérhetővé teszik, azt bármely más máskájú, szintén EasyMesh-képes eszközzel össze lehet kapcsolni annak érdekében, hogy a teljes lakásban jó legyen a lefedettség.

Ha egyetlen routerrel szeretné minél jobban lefedni otthonát, akkor itt talál egy programot, amellyel bemérheti, hova is kell tennie a lakásban a routert ahhoz, hogy minél erősebb legyen a wifi-jel.Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20180606_wifi_alliance_easymesh_mesh_halozat_router#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn