?>

Fellőtték a Szojuz MSZ-09-es űrhajót

Egy orosz, egy amerikai és egy német űrhajóssal a fedélzetén elindult a Nemzetközi Űrállomásra a Szojuz MSZ-09-es űrhajó szerdán a kazahsztáni Bajkonurból.

A Szojuz-FG hordozórakéta három lépcsőjének leválását követően Föld körüli pályára állt űrhajó, fedélzetén Szergej Prokopjevvel, a Roszkoszmosz, Serena Aunon-Chancellorral, az amerikai Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal (NASA) és Alexander Gersttel, az Európai Űrügynökség (ESA) űrhajósával a tervek szerint pénteken éri el az űrállomást.

LIFTOFF! Shooting into the sky at 7:12am ET, the Soyuz rocket carrying @AstroSerena, @Astro_Alex and Sergey Prokopyev leaves Earth on a 2-day journey to the International @Space_Station. Watch: https://t.co/z3e7SW3l7zpic.twitter.com/JIlZ5fHJjC

— NASA (@NASA) 2018. június 6.

Az Nemzetközi Űrállomáson jelenleg az orosz Oleg Artyemjev, valamint az amerikai Drew Feustel és Ricky Arnold teljesít szolgálatot.

Az új misszió tagjainak 187 nap alatt mintegy 250 kísérletet kell majd elvégezniük a biológia, a földtudomány, a humán kutatás, valamint a fizikai és technológiai tudományok területén. Az űrállomáson való tartózkodásuk idején Progressz MSZ és Dragon típusú teherűrhajókat fogadnak, és űrsétát is tesznek majd.Forrás: http://www.origo.hu/tudomany/20180606-fellottek-a-szojuz-msz09es-urhajot-harom-urhajossal-a-fedelzeten.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn