Az Asus új notebookjának két kijelzője van – és higgye el, van értelme

Az Asus új notebookjának két kijelzője van – és higgye el, van értelme

Nem csak hardver, küllem szempontjából sem egy hétköznapi gép az új ZenBook, a klasszikus touchpad helyére ugyanis egy második, de méretben kisebb kijelzőt szerelt be a gyártó. A panel feladattól és helyzettől függően változtatja funkcióját, ami az Asus szerint nem csupán kényelem terén bizonyul jó megoldásnak.

Az idei Computexen sincs hiány a különlegessékből, az Asus ráadásul több termékkel is készült, melyek közül néhányat, köztük az androidos világ egyelőre legerősebbnek tűnő mobilját már be is mutatták. A tajvani eseménynek azonban közel sincs vége, a gyártó pedig szépen sorban rántja le a leplet újdonságairól, most például két, nem szokványos laptopról.

A ZenBook Pro különlegessége a hagyományos touchpad helyére épített, nagyjából egy okostelefon méretével megegyező másodlagos kijelző, amely az Apple korábbi MacBook modelljénél alkalmazott Touchbar egyfajta továbbgondolásának tűnik. (De felidézhetnénk itt a Nintendo 3DS-t is.)

A SreenPad néven illetett, 5,5 hüvelykes fejlesztés a gépre telepített programok kezelését hivatott egyszerűbbé tenni, de az Asus szerint a panel nem csupán kényelmi szempontból érdemel figyelmet: a nagyképernyő amolyan kiterjesztéseként is működtethető, így például, ha valaki a rendes kijelzőn írja a prezentáció szövegét, a ScreenPaden közben kiválaszthatja a dia vizuális paramétereit. Emellett dedikált programok indítására alkalmas, köztük a zenelejátszó vezérlésére.

© Asus

Pro modell lévén a laptop egyéb tulajdonságai sem adnak okot a szégyenkezésre: a 15 colos gépben a választható konstruciótól függően az Intel kilencedik/nyolcadik generációs chipje dübörög, egy Nvidia GTX 1050 Ti jelzésű grafikus vezérlővel, akár 16 GB-nyi RAM-mal és 1 TB-os SSD-vel, igény esetén 4K UHD kijelzőtípussal.

© Asus

Ezen kívül egy kisebb, de szintén érdekes laptopot is bemutatott az Asus, amely voltaképp a Pro kistestvéreként azonosítható. A ZenBook S-ben ugyan nincs másodlagos kijelző, de ezt leszámítva sem hétköznapi, a gép ugyanis különleges, ergonomikus kialakítást kapott, melynek hála – legalábbis a gyártó szerint – a hosszabb időn át történő gépelés sem válik fárasztóvá. A speciális forma a hűtésnek és a laptopról hallgatott zene minőségének is kedvez azáltal, hogy nem simul teljesen az adott felülethez.

A masina – kistestvér lévén – némileg gyengébb felszereltséggel (i7 vagy i5 processzorral és kisebb, de cserébe 4K-s  képernyővel) érkezik, három USB-C és két Thunderbolt 3-as csatlakozóval.

© Asus

Az újdonságok közül a Pro modellt július közepén tervezi piacra bocsátani az Asus, 2299 dolláros (ez 620 ezer forintot jelent) árcédula mellett. A kisebb, így olcsóbb ZenBook S már néhány napon belül, június 11-től kapható lesz, érte 1199 dollárt kérnek (ami 323 ezer forintnak felel meg).Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20180606_asus_zenbook_pro_15_zenbook_s_computex_2018#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn