800 000 blokkolást feloldott a Facebook

Az online biztonság egyik sarokköve a blokkolás lehetősége, hogy mindenki távol tudja tartani magától a zaklatókat és más nem kívánt személyeket. Ez a rendszer meghibásodott, és május 29 és június 5 között átmenetileg feloldott 800 ezer virtuális zárat.

A Facebook szerencsére nem kezdett barátságokat szőni vagy újraszőni, és a hiba valamiért leginkább olyan felhasználókat érintett, akik csak egyetlen embert blokkoltak. A hiba által újraaktivált kapcsolatok nem láthatták az érintettek azon fotóit, amiket azok csak a barátaikkal osztottak meg, de a barátok barátainak körével megosztott tartalmakhoz hozzáférhettek.

Ennél azonban sokkal kellemetlenebb lehet, hogy a blokkolás feloldása lehetővé tette a Messengeren való csevegést, vagyis a zaklatók, ha észrevették változást, akkor folytathatták, amit a Facebook védelmi rendszerének hála kénytelenek voltak abbahagyni.

A Facebook július 2-án kezdte értesíteni a felhasználóit a hibáról, és erről egy blogbejegyzést is közzétett Erin Egan, aki az adatvédelemért felel a közösségi portálnál. Ebben az olvasható, hogy már minden visszaállt a régi kerékvágásba, és ismét működnek a korábbi blokkolások.

(Quartz)

(Borítókép: Dario Pigantelli/Bloomberg via Getty Images)Forrás: https://index.hu/tech/2018/07/03/800_000_blokkolast_feloldott_a_facebook/

Index

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn