?>

Újabb zöld rendszámos: jön a hibrid Skoda Octavia RS

Újabb zöld rendszámos: jön a hibrid Skoda Octavia RS

Az Octavia következő sportos változatával akár teljes csendben is lehet majd lopakodni.

A Skoda Octavia legsportosabb RS kiadása eddig benzin-, illetve dízelmotoros változatban volt elérhető, hamarosan azonban egy harmadik verzió is készül majd belőle. Történt ugyanis, hogy Christian Strube, a Volkswagen konszern cseh márkájának kutatási-fejlesztési igazgatója elárulta: a következő generációs Octavia RS jó eséllyel hibrid változatban is készülni fog.

Strube szerint a hibrid Octavia RS környezettudatos és nagy teljesítményű is lehet egyben. Emberünk szerint az új csúcs Octaviával a szürke hétköznapokban tisztán elektromosan lehet majd eljutni a munkába és onnan haza, a hétvégén pedig ugyanez a kocsi egy remek élményautó lehet. (A mellékelt fotókon az aktuális RS látható.)

© Skoda

A hibrid Octavia RS várhatóan 2021-ben jön majd ki, azonban a Skodának addig is lesz egy hasonló hajtásláncú újdonsága. Jövőre érkezik ugyanis a gyártó első plugin hibridje, a vegyes hajtásláncú Superb, melyben lényegében ugyanaz a meghajtás kap helyet, mint ami a múlt héten leleplezett Vision RS-ben is fellelhető.

Az alábbi fotón szemügyre vehető Vision RS koncepcióautó mozgatásáról egyrészt egy 150 lóerős 1,5 literes négyhengeres TSI-turbómotor, másrészt egy 102 lóerős villanymotor gondoskodik. A 245 lóerős összteljesítményű újdonság 7,1 másodperc alatt tudja le a 0-100-as sprintet, a végsebessége pedig 209 km/h.

© Skoda


Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20181008_ujabb_zold_rendszamos_jon_a_hibrid_skoda_octavia_rs_superb_plugin#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn