Chrome böngésző van a gépén? Decembertől megálljt parancsol a net legidegesítőbb jelenségének

Chrome böngésző van a gépén? Decembertől megálljt parancsol a net legidegesítőbb jelenségének

Január óta "üldözi" a Google azokat a weboldalakat, amelyek átverős felugró ablakokkal irányítják át a felhasználókat egy másik oldalra. Decembertől jön a zéró tolerancia.

A Google idén hirdette meg a harcát azok ellen a weboldalak ellen, amelyek kéretlenül irányítják át a felhasználót egy másik böngészőlapra/ablakba azzal, hogy átverős tartalmat tesznek eléjük. Ilyen lehet például egy felugró "hibaüzenet", amit automatikusan be akarunk zárni, vagy le akarunk okézni.

Először a Chrome januárban kiadott, 64-es verziójába építették bele a felugró ablakok/hirdetések blokkolását, most pedig egy újabb módszerrel lépnek fel ellenük. A fejlesztők decemberben teszik majd elérhetővé a Chrome 71-et, ami minden reklámot letilt majd azon az oldalon, amelyek folyamatosan felugró üzenetekkel irányítják át a felhasználókat egy másik oldalra.

Nem azonnal, a korábbi idegesítő gyakorlat megváltoztatására a felfedezésétől számított 30 napja lesz a weboldal üzemeltetőjének. Ugyanakkor ha ez más oldalak működésében is zavart keltene, a Google lehetőséget ad rá, hogy a felhasználók kikapcsolják ezt a fajta védelmet.

Ez ugyanakkor nem javasolt, előfordul ugyanis, hogy az adathalász és átverős oldalak is ezt a fajta trükköt alkalmazzák.Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20181106_google_chrome_71_bongeszo_felugro_ablakok_letiltasa#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn