Kifutott a tengerre a luxusban felülmúlhatatlannak tartott úszó palota

Kifutott a tengerre a luxusban felülmúlhatatlannak tartott úszó palota

Elhagyta a Saint-Nazaire-i hajóépítő komplexum kikötőjét a világ első számú luxushajója. A Celebrity Edge nevet viselő tengeri jármű nem a méretei miatt rekorder. Hanem valami másért.

A márciusban vízre bocsátott „Symphony of the seas”ugyanis nagyobb, 363 méter hosszú, 66 méter széles. De a Celebrity Edge luxusszolgáltatásai a világ első számú üdülőhajójává teszik a „mindössze” 306 méter hosszú és 39 méter széles, 2900 utas és 1320 fős személyzet befogadására képes hajót. A francia Chantier de l’ Atlantique, amely a világ legnagyobb hajógyára, az amerikai Royal Caribbean Cruise Ltd-nek (RCCL) szállítja az új hajót, akárcsak a márciusban vízre bocsátott, rekordméretű „Symphony of the seas-t”.

A Celebrity Edge jelenleg a floridai Lauderdele kikötője felé tart, és a tervek szerint nyolcnapos út után érkezik meg. Decemberben fogadja az első utasokat, egy Karib-tengeri körútra. A Celebrity Cruise elnök asszonya, Lisa Lutoff-Perlo elmondta az AFP-nek, hogy az új üdülőhajó kabinjainak 12 százaléka olyan luxuslakosztály, amely a világ bármelyik ötcsillagos szállodájában is megállná a helyét. Sőt, az „Iconic suites” vagy az „Edge Villa” kategória olyan élményt nyújt, amilyen egy szárazföldi szállodában elképzelhetetlen.

 Nyilatkozott Laurent Castaing, a francia gyár igazgatója is, aki szerint a francia hajóépítő technológia egyedi a világon. A legújabb luxushajó áráról azonban csak becslést tett közzé, szerinte hét és nyolcszáz millió euró közötti összeget fizet a megrendelő amerikai cég. És a jövő is biztosítva látszik, mert a Royal Caribbean Cruise Ltd már megrendelte a „Celebrity” luxushajó család újabb tagját, a „Celebrity Apex”-et, amely várhatóan 2020-ra készül el. (via AFP)Forrás: http://hvg.hu/kkv/20181106_Kifutott_a_tengerre_a_csucsok_csucsanak_tartott_uszo_luxuspalota#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn