?>

A Honda is lemond a dízelmotorokról

A folyamat a CR-V-vel kezdődik, amelyben a dízelmotor helyét már hibrid hajtáslánc veszi át, de ez csak a kezdet. 2021-re a gyártónak nem marad egyetlen, gázolajjal működő autója sem az európai kínálatban.

 

„Az összes modellváltás a dízelváltozatok eltűnésével jár majd” - foglalta össze a lényeget a brit Honda képviselet vezetője, Dave Hodgetts. Ez a folyamat vezet oda, hogy három év múlva kiveszik az összes dízelmotor a Honda kínálatából. A gyáriak úgy látják, a hibrid CR-V-nek jók az esélyei: azt várják, hogy az európai tervekben szereplő évi 60 ezer autó mintegy felét veszik majd benzin-elektromos hajtással.

A Honda viszonylag sokáig halogatta, hogy komolyan belevágjon a dízelmotor-fejlesztésbe: az első saját tervezésű, 2,2 literes dízelt a 2000-es évek elején kezdték bevezetni, a második, 1,6 literes pedig csak 2013-ban érkezett meg. Ez utóbbi motor kifejlesztése már aligha térül meg a gyártónak, de úgy néz ki, inkább leírják a veszteséget, és továbblépnek.

Ahogy a Toyota eredményei mutatják, Európában most a hibrid hajtással lehet nagyot kaszálni, és a Honda készen áll rá, hogy csatlakozzon az új divathoz.

 

 Forrás: https://totalcar.hu/magazin/hirek/2018/12/01/a_honda_is_lemond_a_dizelmotorokrol/

Totalcar

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn