?>

Durván meglopták a Samsungot, kínaiaknak adták el titkaikat

A woman walks past the logo of Samsung at the company's showroom in Seoul on July 7, 2017.
Samsung Electronics expects profits to soar 72 percent in the second quarter to a record high, it said on July 7, as it moves on from a recall debacle thanks to rising memory chip prices and increased demand for smartphones. / AFP PHOTO / JUNG Yeon-Je

Dél-koreai ügyészek közleménye szerint ismeretlen elkövetők ellopták a Samsung hajlítható kijelzős mobiljának technológiáját, majd két kínai vállalatnak is eladták. Suwon kerület hatósága 11 személy ellen emelt vádat üzleti titkok eltulajdonítása miatt. A nyomozók szerint a Samsung beszállítói közül származhatott az a személy, aki kiszivárogtatta a rugalmas OLED panel műszaki leírásait közel 14 millió dollárért.

A Samsung Display részlege közleményt adott ki, amiben meglepettségüket fejezik ki a nyomozók munkájának eredményével kapcsolatban. A hatóságok ugyanis közölték, hogy nem tudják megnevezni a két kínai személyt, ezért az Interpol segítségét kérik a továbbiakban.

A cég több mint hat éve fejleszti a terméket, és már 130 millió dollárt költöttek el rá, ami lényegesebben sokkal több, mint amennyiért továbbadták a dokumentációkat a kínaiaknak.

Az időzítés rendkívül szerencsétlen, hiszen az ünnepek felé éleződik a helyzet a techcégek közt, és egyre többen versenyeznek azért, hogy ők dobják piacra elsőként az első összehajtható kijelzős mobilt.Forrás: https://24.hu/tech/2018/12/02/samsung-hajlitott-kijelzos-mobil-lopas-uzleti-titok/

Hír 24

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn