?>

Feltörtek 50 000 nyomtatót – ha ezt látja kiírva, akkor az önét is

Feltörtek 50 000 nyomtatót – ha ezt látja kiírva, akkor az önét is

A TheHackerGiraffe egy olyan weboldalon nézte ki a célpontjait, ami olyan eszközt listáz, melyek ugyan kapcsolódnak az internetre, de nincs rajtuk védelem.

Első ránézésre talán viccesnek tűnik, valójában azonban ijesztő dologgal szembesült nemrég mintegy 50 000 nyomtatótulajdonos a világon. Az eszköz egy olyan üzenetet nyomtatott ki, amely arra buzdította az olvasóját, hogy iratkozzon fel a világ egyik legjobban fizetett YouTube-erének, PewDiePie-nak a csatornájára.

Why are local printers being hacked for this pic.twitter.com/fAnNTIp6ds

— madison. (@maddybenavente1) 2018. november 29.

So this just randomly printed on one of our work printers. I think @pewdiepie has hacked our systems. pic.twitter.com/wSG9cprJ4s

— Dr.Moxmo (@Dr_Moxmo) 2018. november 29.

Az eset még november 29-én történt, a Twitteren ekkor kezdtek el terjedni az üzenetről készült fotók. Nem sokkal később kiderült, a TheHackerGiraffe néven ismert hacker lehet a dolog mögött, ő vállalta ugyanis a felelősséget az akcióért.

A hacker az Engadgetnek elmondta, mintegy 50 ezer nyomtatóra küldött üzenetet, amelyik mindegyikét egy olyan keresőoldalon találta, amely listázza a világ összes olyan eszközét, amely védelem nélkül kapcsolódik az internetre. Mint mondta, összesen 800 ezer ilyen nyomtató van a világon.

A printerek manipulálásához egy olyan szkriptet választott, ami képes rögzíteni vagy manipulálni a nyomtatási feladatokat, elérni a memóriájukat, vagy akár fizikailag is kárt okozni bennük.

A TheHackerGiraffe saját bevallása szerint azért éppen ezt az üzenetet küldte a nyomtatókra, mert nagy rajongója a YouTube-ernek, az indiai T-Series nevű csatorna viszont egyre több feliratkozóval bír, így attól félt, hogy PewDiePie elveszíti első helyét. Arra valószínűleg nem gondolt, hogy az akciója éppen fordítva is elsülhet, és nagyobb figyelmet irányít a T-Seriesre.Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20181204_hacker_the_hacker_giraffe_nyomtato_pewdiepie#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn