?>

Feltörték a Quora szervereit, 100 millió felhasználó adatait lopták el

Feltörték a Quora szervereit, 100 millió felhasználó adatait lopták el

Néhány napon belül már a második olyan kibertámadásra derült fény, ahol százmilliós nagyságrendben lophatták el hackerek a felhasználók adatait.

Úgy tűnik, a 2018-as év igen komoly hackertámadásokkal és adatszivárgással ér véget. Pénteken a világ legnagyobb szállodaláncáról, a Marriottról derült ki, hogy az évek során mintegy 500 millió vendég adatait lopták el tőlük – neveket, e-mail-címeket, telefonszámokat, útlevélszámokat és egyebeket –, most pedig egy másik, igen súlyos incidenxre került sor. Legalább százmillió felhasználó személyes adatait lopták el hekkerek a tudás- és ismeretcserét elősegítő Quora közösségi portálról – közölte kedden a CNN hírtelevízió.

Adam D'Angelo, a portál igazgatója blogjában tudatta, hogy pénteken észlelték a Quora egyik számítógépes rendszere elleni kibertámadást. A hekkerek hozzáfértek legalább százmillió felhasználó személyes adataihoz, a nevükhöz, az internetes postacímükhöz és a jelszavukhoz. Információkhoz jutottak továbbá a felhasználók Facebook- és Twitter-fiókjaikon tárolt személyes adataihoz, ha szinkronizálva voltak a Quora-fiókjaikkal.

© G Data

A hekkerek részletes információkhoz jutottak a felhasználók Quora-beli tevékenységéről is, de az anonim kérdéseikhez és válaszaikhoz nem tudtak hozzáférni. D'Angelo úgy fogalmazott, hogy ezek az információk javarészt már nyilvánosak voltak, de a személyes fiókok és adatok feltörése mégis komoly dolognak mondható.

A Quora az internetezők tudás- és ismeretcseréjét segíti elő. A portál azt írja magáról, hogy olyan hely, ahol a felhasználók érdekes kérdéseket tehetnek fel, és válaszokat kapnak rájuk. A közösségi oldalt 2009-ben alapította a Facebook két munkatársa.

A Quora elleni hekkertámadás az újabb eset az elmúlt években-hónapokban elkövetett nagyszabású kiberbiztonsági bűncselekmények sorozatában.Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20181204_Szazmillios_hackeles_a_Quoranal#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn