?>

Kiderült, mire képes az a chip, amit az idei androidos csúcstelefonokba tesznek majd

Kiderült, mire képes az a chip, amit az idei androidos csúcstelefonokba tesznek majd

A Snapdragon 855-ös lapkakészlettel dolgozó telefonok indítása előtt került ki egy Geekbench benchmark lista egy olyan „ismeretlen” teszteszközről, amelyben ez a chipset dolgozik.

A múlt hónapban jelentette be a Qualcomm a Snapdragon 855-ös lapkakészletet, az első olyan kereskedelmi mobilplatformot, amely már támogatja az 5G-t (a Snapdragon X50 5G modemmel). Jelenlegi ismereteink szerint először a Lenovo Z5 Pro GT kapja meg ezt az áramkört, a OnePlus is ott lesz az elsők között (de nem az első lesz, mint arról korábban hallani lehetett), és persze a Samsung Galaxy S10 egyik régiófüggő változatába is ez a chipkészlet került (egyből le is hagyta egy AnTuTu-tesztben az exynosos változatot).

Konkrét modell még nem került forgalomba ezzel a lapkakészlettel, azonban a teljesítményéről már árulkodik egy Geekbench-lista.

© Geekbench

Feltehetően a gyártó egyik tesztkészülékét használták a mérésre. Az eszközben 6 GB RAM volt és Android 9 Pie futott rajta. Ez a telefon (illetve a lapkakészlet) 3545 pontot szerzett az egymagos, míg 11150 pontot a többmagos tesztben. Hogy legyen mihez viszonyítani: a Snapdragon 845-tel dolgozó és igen ütősnek kikiáltott Razer Phone 2-nél 2026 és 8234 lettek a hasonló értékek.

A nyolcmagos Snapdragon 855 chipset 7 nm-es technológiával készül, Megkapta a Qualcomm negyedik generációs AI-motorját, amellyel háromszoros AI-teljesítményt kínál a Snapdragon 845-höz képest. Magáénak mondhatja a világ első CV-IS processzorát (Computer Vision Image Signal Processor), amely fejlett fotó- és videofelvételi funkciókat kínál. A játékosok számára pedig ott lesz a Snapdragon Elite Gaming, egy olyan jellemző a lapkakészleten, amely fokozza a mobil játékélményt.Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20190111_qualcomm_snapdragon855_geekbench_lista#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn