?>

Még hetekig a földön maradhatnak a Boeing 737 Max 8-gépek

Addig nem szállhatnak majd fel a Boeing 737 Max 8-sorozat gépei, amíg el nem végeznek egy szoftverfrissítést rajtuk, ez pedig hetekig is eltarthat, írja a Reuters.

Franciaországban nemsokára hivatalosan el fog kezdődni a vizsgálat, hogy miért zuhant le az Ethiopian Airlines egyik járata vasárnap. A vizsgálatot Franciaország légiközlekedési baleseteket vizsgáló ügynöksége, a BEA fogja végezni.

A járat március 10-én indult el Addisz-Abebából Kenya fővárosába, Nairobiba, ám felszállás után hat perccel, Addisz-Abebától 6 kilométerre délkeletre a földnek csapódott, több darabra esett szét, és kiégett. Az utasok és a személyzet tagjai, összesen 157 ember, életét vesztette

A baleset miatt egyre több országban döntöttek úgy, hogy nem engedik felszállni a Boeing 737 Max 8 sorozatának gépeit, míg végül csütörtökön maga a cég javasolta azt, hogy az egész világon állítsák a repülésüket. Összesen 371 gépet vontak ki a forgalomból, de a Boeingtől még korábban rendeltek majdnem 5000 darabot.

Rick Larsen amerikai politikus azt nyilatkozta, miután tárgyalt az amerikai repülési hatóságokkal, a szoftverfrissítés hetekig eltarthat, minden 737 Max 8-gép frissítése pedig minimum áprilisig el fog tartani.Forrás: https://index.hu/kulfold/2019/03/14/boeing_737_max_etiopia_legikatasztrofa_fekete_doboz/

Index

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn